Syltetøy bytter beite

En æra er over for Sigurd Ecklund, men vi har videreført og harmonisert syltetøysortimentet med Idun sine varianter og valgt ut de aller beste variantene fra begge selskapene.

Ny eier av syltetøy

Etter lang tid på markedet, bestemte Sigurd Ecklund seg for å selge bedriften. Vi er veldig stolte og beærede over å få ta over syltetøyporteføljen fra en bauta av en familiebedrift, som har vært en viktig aktør på markedet i mange år. Nå selges syltetøyet under Idun Industri sitt varemerke.

Syltetøy fra Sigurd Ecklund AS er velkjent for mange, da de har vært en nisjeleverandører til konditorier, bakerier, restauranter og hoteller i mange år. De har hatt et stort varespekter og har produsert syltetøy i egen syltetøyfabrikk etter kunders ønsker og behov.

Bedriften ble startet med salg av essenser i kjelleren til Sigurd Ecklund i 1928. Noen år senere flyttet bedriften til Christian Krohgs gate og sønnen Torbjørn Ecklund overtok etter hvert bedriften. Der holdt de stand i 70 år inn til de flyttet inn i nye lokaler på Gjelleråsen i 2003.

Bedriften har frem til nå vært drevet av tredje generasjon. Sigurd Ecklund fant virkelig sin nisje, og har gjennom årene økt antall produkter i sin portefølje. De har hatt sin egen syltetøyfabrikk hvor smak og kvalitet har vært viktig. De øvrige produktkategoriene fra Sigurd Ecklund er fordelt mellom Idun Industri og Bako, hvor Idun ivaretar ingrediensene fra Braun og Lubecka. BAKO ivaretar pynt, emballasje og utstyr.

Hele porteføljen finner du på kundeportal.idun.no

Lokalproduksjon av syltetøy i Rakkestad

Du får nå et bredt sortiment som blir lokalprodusert på vår fabrikk i Rakkestad. Her har vi produsert syltetøy siden 1995 og vi er opptatt av å produsere syltetøy av høy kvalitet og i tillegg tilby riktig kvalitet til forskjellige bruksområder.

Produksjonen er fleksibel, og produktutviklingsavdelingen utvikler også skreddersydde produkter i samarbeid med deg som kunde.

Smak, kvalitet og godt håndverk

Syltetøy i glass
Syltetøy for ethvert formål | Foto: Nina Myrheim Mathisen
I prosessen med å overta produksjon og portefølje fra Sigurd Ecklund, har vi også tatt en grundig gjennomgang av vårt eget sortiment.

Det har vært svært viktig for oss å sørge for at vi viderefører eller harmoniserer alle variantene fra Ecklund, og samtidig sørge for å ivareta smak, kvalitet og godt håndverk.

I denne prosessen har vi smakt oss gjennom ca. 40 ulike varianter i tillegg til å teste funksjonalitet som bakefasthet og smørevennlighet.

  • Syltetøy skal inneholde minimum 40 % frukt/bær
  • Kvalitet på råvarer
  • Opprettholde de unike variantene fra Sigurd Ecklund sitt sortiment

Møysommelige harmoniseringsprosess:

1) Vi har sammenlignet alle produktene til Sigurd Ecklund med Idun sine varianter i henhold til følgende parameter:

  • Likheter/ulikheter ingredienser
  • Kvalitet (konsistens)
  • Sensoriske egenskaper (smak, lukt og utseende)
  • Bruksegenskaper (bakefasthet, smøreegenskaper)

2) Smakt oss gjennom hele sortimentet

3) Blindtester – valgt ut den beste av to varianter

4) Testet internt og eksternt hos utvalgte kunder

Syltetøy for ethvert formål

Syltetøy i små glass.
Foto: Nina Myrheim Mathisen

Bakefast syltetøy

Bakefaste syltetøy er spesielt godt egnet til å ha i bakst som skal stekes. Dette syltetøyet holder seg stabilt under steking uten å flyte ut:

  • Bringebær
  • Sviskemasse
  • Eplemarmelade
  • Syrlig eplemarmelade
  • Tyttebær- og eplesyltetøy
  • Eplemost
  • Blåbær

Konditori og fyll

Disse typene er best egnet til å bruke som fyll i kaker, rullader eller som smaksetting av kremer:

  • Banan
  • Eplemarmelade med krydder
  • Pasjonssirup
  • Bringebær
  • Aprikos
  • Jordbær

Syltetøy

Våre syltetøy inneholder minimum 40 % bær, men er allikevel svært smørevennlige. Disse syltetøyene er godt egnet til bruk i kaker, rullader eller som tilbehør til vafler og sveler:

  • Aprikossyltetøy
  • Skogsbærsyltetøy
  • Jordbærsyltetøy
  • Bringebærsyltetøy
  • Mango- og pasjonssyltetøy

Rørte bær

Dette er kaldrørte bær med hele 80 % bær som gir smaken av hjemmelaget syltetøy. Rørte bær er best egnet til kaker, fromasj, iskrem eller som pålegg:

  • Rørte bringebær
  • Rørte jordbær
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Scroll to Top

Nyt en kopp kaffe og få med deg siste nytt!

Nyhetsbrev

INSPIRASJON · NYHETER · INFORMASJON

Dame serverer kaffe du kan nyte til nyhetsbrevet