Proteinbrød
Med IREKS Proteinbrød miks er det enkelt å lage smakfulle brød med et høyt innhold av proteiner. I et alminnelig kneippbrød er det omtrent 9 g protein per 100 g brød. Men denne oppskriften på proteinbrød vil 100 gram brød inneholde hele 25,2 g proteiner!

Ingredienser
- 7800 IREKS proteinbrød
- 1300 g Linfrø
- 900 g Solsikkekjerner
- 250 g Gjær
- 8800 g Vann
Fremgangsmåte
- Deigtemperatur: 27 °C
Eltetid: 8 + 3-4 minutter
Hviletid: 10 minutter
Deigvekt: 600 g
Rasketid: ca. 40 minutter
Steketemperatur: 230 °C ogfallende til 190°C med steam.
Steketid: ca. 50-60 minutter (kjernetemperatur 98 °C ) - Etter avveining slås brødene opp, fuktes og vendes i en blanding av linfrø, sesam og solsikkekjerner (forhold 2:1:1). Snitt brødene.
- Sett brødene på rask. Etter 3/4 rasketid, settes de på ovnen med steam. Etter 2 minutter trekkes spjelet og stekes resten av tiden med åpen trekk.