Rugbrød med frukt og nøtter

porsjoner17
Ingredienser
DAG 1
- 1000 g REGAL Kuttet rug
 - 500 g REGAL Havre helkorn
 - 100 g Salt
 - 1750 ID Rugsur 20a
 - 1500 g Vann
 
DAG 2
- 1400 g Hvetemel bakeri
 - 850 g REGAL Sammalt rug, grov
 - 500 g REGAL Byggmel
 - 50 g IREKS Panimaltin
 - 150 g IREKS Backextrakt
 - 150 g IDUN Grovt & fint
 - 100 g IDUN Fersk gjær original blå
 - 1500 g Vann
 - 450 g Hasselnøtter hele /skall
 - 200 g Rosiner
 - 200 g Tranebær hakket
 
Fremgangsmåte
- Deigtemperatur: 30 °C
Eltetid: 10 + 6 minutter
Hviletid: 60 minutter
Rasketid: 50 - 60 minutter
Rasketemperatur: 30 °C
Fuktighet: 75 % RH
Dampetid: vanlig sek.
Steketemperatur: 180 °C
Steketid: 50 min
Skyves ved 240 ° - DAG1
Bland sammen ingrediensene fra dag 1 i 2 minutter og la stå i romtemperatur til dagen etter. - DAG 2
Tilsett resten av ingredienser bortsett fra frukt og nøtter som skal tilsettes 1 minutt mot slutten av elting, og elt deigen i 10 + 6 minutter. - Etter 60 minutters hviletid skal deigen veies opp, rulles i sesamfrø og settes direkte i form.
 - Rask brødene i 60 minutter og stek de i 50 minutter.