Hjertekake
En bedårende og smakfull hjertekake som passer fint til flere anledninger som morsdag, valentine, dåp eller bryllup.

porsjoner1
Ingredienser
Jordbærgelé
- 750 g Pure jordbær
- 83 g invert suker
- 130 g Pure lime
- 130 g sukker
- 23 g pektin NH
Vanilje supreme
- 195 g melk
- 60 g fryste eggeplommer m/sukker
- 150 g sukker
- 63 g gelatinmasse
- 795 g fløte
- 9 g Pasta Moroni ekte vanilje
Jordbærmousse
- 2000 g Pure jordbær
- 500 g sukker
- 200 g Egg ferske XL
- 160 g maizena
- 37 g gelatinpulver
- 400 g LUBECA Couverture Hvit 33 %
- 2000 g fløte
Velvet spray
- 200 g LUBECA Kakao smør
- 200 g LUBECA Couverture Hvit 33 %
Fremgangsmåte
Dacquoise
- Sikt sammen mandelmel og melis i en bolle. Pisk eggehvite og sukker til en marengs og bland inn pulveret. Hell et tynt lag på et stekebrett (60x40cm). Stekes ved 200 grader i 15 minutter.
Jordbærgelé
- Varm opp puréen sammen med invert sukkeret. Tilsett sukker og pektin. Kok blandingen opp i 2 minutter av avkjøl.
- Hell blandingen over dacquoisen og sett på frys.
Vanilje supreme
- Varm opp melk, eggeplommer og sukker til 83 grader. Tilsett gelatinmassen og vaniljepastaen og vend inn pisket fløte til rundt 30 grader.
- Hell blandingen over jordbærgeléen og sett tilbake på frys.
- Når bunnen er stivnet, kuttes den i en hjertefasong som passert til hjerteformen.
Jordbærmoussé
- Bland gelatinpulveret med vann. Kok opp jordbærpuré med sukker. Lag en blanding av egg og maizena. Pisk dette sammen med jordbærpuréen til en tykk masse. Ha i gelatinblandingen og sjokolade til den smelter. Avkjøl til 30 grader og tilsett til sist pisket fløte.
- Fyll en hjerteformen med jordbærmoussé – nesten til toppen av formen. Pass på at formen er godt tildekket på siden. Legg den ferdig kuttet dacquoisen (hjerteformet) på jordbærmoussén og sett på frys.
- Når hjertet er fryst, tas den ut av formen og sprayes med rød velvet sjokoladeblanding.