© 2025 Orkla. All rights reserved
Dansk rugbrød med surdeig - hele kjerner
En klassisk favoritt med en moderne vri! Vårt danske rugbrød laget med Idun Surdeig med hele kjerner byr på den tradisjonelle, dype smaken og den fyldige teksturen man forventer av et ekte rugbrød. Surdeigen tilfører en deilig syrlighet, mens de hele kjernene gir ekstra tyggemotstand og et sunt løft til brødet. Dette er et brød som både smaker fantastisk, metter godt og er et næringsrikt valg i hverdagen.

Ingredienser
- 10000 g IDUN Surdeig med hele kjerner
- 1500 g Solsikkekjerner
- 750 g Linfrø
- 2550 g Regal Sammalt rug fin
- 2550 g Regal Sammalt rug grov
- 2500 g Regal Hvetemel Bakeri
- 180 g Combisur Soft
- 600 g Backextrakt
- 300 g Panimaltin
- 90 g Salt
- 500 g Idun Syrnet bakemelk
- 400 g Idun fersk gjær original
- 3000 g Vann
Fremgangsmåte
- Tilsett alle ingrediensene og elt deigen godt.
- La deigen hvile i 45 minutter.
- Vei opp deigemner på 900 gram (avhengig av formene).
- Plasser deigemnene i formene og la dem heve til kanten.
- Topp brødene med sesamfrø, gresskarkjerner e.l.
- Stek i ca 55 minutter på 180° C