Moduler i Idun akademiene

Akademiene er skreddersydd for bakere og konditorer som skal bidra til en videreutdanning, utvikle egne ferdigheter, samt øke kunnskapen innen faget.

Bakerakademiet

Hender knar en deig i Idun Kompetansesenter

Tid: Oktober 2022 – juni 2023

Påmeldingsfrist: 24. september 2022

Moduler:

Basic

I denne modulen tar vi for oss de viktigste elementene innenfor deigbehandling, reseptopp-
bygging, elteprosess/tider, deigtemperaturer, hviletider, rasketider osv. I tillegg får du en av innføring i bruk av riktige og gode råvarer som har stor betydning for sluttresultatet.

Dato: 26.-27. oktober 2022

Tid: 10:00 ​- 15:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Adrien Mazut ​
Morten Veiby ​
Erling Stensrud

Surdeig

I denne modulen tar vi for oss bruken av aktiv surdeig og hvordan utnytte egenskapene og historien til surdeig på en effektiv måte som hever både smak og kvalitet på sluttproduktene. Det bakes med aktive surdeiger, og både med og uten gjær.

Dato: 10.-11. januar 2023​

Tid: 10:00 ​- 15:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Adrien Mazut ​
Morten Veiby ​
Erling Stensrud

Trender

I denne modulen skal vi jobbe med Niek Van Waarde fra Nederland. Han vil vise oss nye teknikker og metoder innen laminerte deiger. ​Niek  vant forøvrig Louis Lesaffre Cup i 2015og International Bakery Cup i 2020​.

Gode smaksopplevelser er i vinden og vi skal også innom søt hvetebakst med forskjellige fylninger med ekstra gode smaker.

Dato: 22.-23. mars 2023 ​

Tid: 10:00 ​- 15:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Adrien Mazut ​
Morten Veiby ​
Niek van Waarde (Sonneveld)

Inspirasjon

I den siste modulen tar vi turen til Europa hvor vi skal vi besøke en av de fremste og viktigste aktører innen konditormarkedet.​ Vår partner er en særdeles profesjonell aktør som vil vise oss hvordan de arbeider for kontinuerlig å forbedre prosesser og ingredienser tilpasset dagens trender i Europa.​

Det vil også bli tid til å besøke flotte og spennende utsalg som vil gi oss inspirasjon og nye ideer til både eksponering og egen utvikling innen faget.

Dato: Tidspunkt kommer senere

Tid: Kl. 10:00 ​- 15:00

Sted: Kulmbach, Tyskland

Ansvarlige:
Adrien Mazut ​
Morten Veiby ​
Klaus Pedersen (Ireks)

Konditorakademiet

Konditor smed en sprøytepose.

Tid: November 2022 – juni 2023

Påmeldingsfrist: 24.september 2022

Moduler:

Basic

I denne modulen går vi gjennom grunnteknikker, oppskrifter og forståelsen av oppbygging av kaker. ​

Riktig bruk av råvarer, verktøy og metoder bidrar til å øke kvalitet på smak og utseende som betyr mye for den samlede sanseopplevelsen. ​Her vil vi også belyse viktigheten av trender og innovasjon for kunne lykkes i markedet.

Det blir også gjennomgang av hvordan arbeide med sjokolade. ​

Hvordan bruke sosiale kanaler på en effektiv måte? Vår egen SOME-ekspert viser deg hvordan.

Dato: 1.-2. november 2022

Tid: Kl. 10:00 ​- 17:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Julien Suè​
Kenneth Aas ​
Monica Gagnon

In the time

Dagens marked er preget av store variasjon, innovasjon, mat i – farta og globale så vel som lokale tilpasninger. Skal man lykkes i dagens marked krever det at man er i takt med tiden og tilpasser sortimentet i henhold til hva kundene ønsker. 

Smak og tekstur er derfor fokuset i denne modulen, hvor vi skal utvikle produkter slik at kunden får den beste smaksopplevelsen.

Dato: 24.-25. januar 2023 

Tid: Kl. 10:00 ​- 17:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Julien Sué
+ partner

The art

Dekorerte kaker gjenspeiler din kreativitet og evnen til å tenke nytt. I denne modulen vil fokuset være på bruk av spennende råvarer, samt sammensetning av ulike smaker og tidsriktig dekorering. Du vil lære å lage moderne kaker som garantert vil bli lagt merke til!

Du vil også få en reise innom kaffens verden for å lære litt om cupping som er en metode hvor man evaluerer de ulike egenskaper av bestemte kaffebønner.

Hvilken kaffe smaker best til hvilken kake?

Dato: 7.-8. mars 2023   ​

Tid: Kl. 09:30 ​- 17:00

Sted: Idun Akademiet, Hvam

Ansvarlige:
Julien Suè​
Bernhard Azinger (Tine SA)

Inspirasjon

I den siste modulen tar vi turen til Europa hvor vi skal vi besøke en av de fremste og viktigste aktører innen konditormarkedet.​ Vår partner vil være en særdeles profesjonell aktør som vil vise oss hvordan de arbeider for kontinuerlig å forbedre prosesser og ingredienser tilpasset dagens trender i Europa.​

Det vil også bli tid til å besøke flotte og spennende utsalg som vil gi oss inspirasjon og nye ideer til både eksponering og egen utvikling innen faget.

Dato: 12.-14. juni 2023

Sted: Europa

Ansvarlige:
Geir F. Engelbrethsen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Du er vel ikke ferdig?

Les flere artikler

Scroll to Top