Bakerakademiet
Tid:
Oktober 2024 – Juni 2025
Påmeldingsfrist:
1. juli 2024
Moduler
Basic
I denne modulen tar vi for oss de viktigste elementene innenfor deigbehandling, reseptopp-bygging, elteprosess/tider, deigtemperaturer, hviletider, rasketider osv. I tillegg får du en av innføring i bruk av riktige og gode råvarer som har stor betydning for sluttresultatet.
Dato: 23.- 24. oktober 2024
Tid: 10:00 – 15:00
Sted: Idun Akademiet, Hvam
Ansvarlige:
Adrien Mazut
Morten Veiby
Surdeig
I denne modulen tar vi for oss bruken av aktiv surdeig og hvordan utnytte egenskapene og historien til surdeig på en effektiv måte som hever både smak og kvalitet på sluttproduktene. Det bakes med aktive surdeiger, og både med og uten gjær.
Dato: 22. – 23.januar 2025
Tid: 10:00 – 15:00
Sted: Idun Akademiet, Hvam
Ansvarlige:
Adrien Mazut
Morten Veiby
Trender
I denne modulen skal vi jobbe med Niek Van Waarde fra Nederland. Han vil vise oss nye teknikker og metoder innen laminerte deiger. Niek vant forøvrig Louis Lesaffre Cup i 2015 og International Bakery Cup i 2020.
Gode smaksopplevelser er i vinden, og vi skal også innom søt hvetebakst med forskjellige fylninger med ekstra gode smaker.
Dato: 19. – 20. mars 2025
Tid: 10:00 – 15:00
Sted: Idun Akademiet, Hvam
Ansvarlige:
Adrien Mazut
Morten Veiby
Niek van Waarde (Sonneveld)
Inspirasjon
I den siste modulen tar vi turen til Europa hvor vi skal besøke en av de fremste og viktigste aktører innen konditormarkedet. Vår partner er en særdeles profesjonell aktør som vil vise oss hvordan de arbeider for kontinuerlig å forbedre prosesser og ingredienser tilpasset dagens trender i Europa.
Det vil også bli tid til å besøke flotte og spennende utsalg som vil gi oss inspirasjon og nye ideer til både eksponering og egen utvikling innen faget.
Dato: 4. – 6. juni 2025
Tid:
Sted: Papendrech, Nederland
Ansvarlige:
Adrien Mazut
Morten Veiby
Klaus Pedersen (Ireks)
Konditorakademiet
Tid
Oktober 2024 – Juni 2025
Påmeldingsfrist
1.juli 2024
Moduler
Basic
I denne modulen går vi gjennom grunnteknikker, oppskrifter og forståelsen av oppbygging av kaker.
Riktig bruk av råvarer, verktøy og metoder bidrar til å øke kvalitet på smak og utseende som betyr mye for den samlede sanseopplevelsen. Her vil vi også belyse viktigheten av trender og innovasjon for kunne lykkes i markedet.
Det blir også gjennomgang av hvordan arbeide med sjokolade.
Hvordan bruke sosiale kanaler på en effektiv måte? Vår egen SOME-ekspert viser deg hvordan.
Dato: 16. – 17. oktober 2024
Tid: Kl. 10:00 – 17:00
Sted: Idun Akademiet, Hvam
Ansvarlige:
Julien Suè
Monica Gagnon
In The Time
Dagens marked er preget av store variasjon, innovasjon, mat i – farta og globale så vel som lokale tilpasninger. Skal man lykkes i dagens marked krever det at man er i takt med tiden og tilpasser sortimentet i henhold til hva kundene ønsker.
Smak og tekstur er derfor fokuset i denne modulen, hvor vi skal utvikle produkter slik at kunden får den beste smaksopplevelsen.
Dato: 08. – 09. januar 2025
Tid: Kl. 10:00 – 17:00
Sted: Idun Akademiet, Hvam
Ansvarlige:
Julien Sué
+ partner
The Art
Dekorerte kaker gjenspeiler din kreativitet og evnen til å tenke nytt. I denne modulen vil fokuset være på bruk av spennende råvarer, samt sammensetning av ulike smaker og tidsriktig dekorering. Du vil lære å lage moderne kaker som garantert vil bli lagt merke til!
Du vil også få en reise innom kaffens verden for å lære litt om cupping som er en metode hvor man evaluerer de ulike egenskaper av bestemte kaffebønner.
Hvilken kaffe smaker best til hvilken kake?
Dato: 12. – 13.mars 2025
Tid: Kl. 09:30 – 17:00
Sted: Idun Akademiet, Hvam
Ansvarlige:
Julien Suè
Bernhard Azinger (Tine SA)
Inspirasjon
I den siste modulen tar vi turen til Europa hvor vi skal besøke en av de fremste og viktigste aktører innen konditormarkedet. Vår partner vil være en særdeles profesjonell aktør som vil vise oss hvordan de arbeider for kontinuerlig å forbedre prosesser og ingredienser tilpasset dagens trender i Europa.
Det vil også bli tid til å besøke flotte og spennende utsalg som vil gi oss inspirasjon og nye ideer til både eksponering og egen utvikling innen faget.
Dato: 04 – 06. juni 2025
Sted: ltalia
Ansvarlige:
Geir F. Engelbrethsen