Briks med grønn spelt
Briks er ypperlig å bruke til mindre påsmurt sandwich og på grunn av størrelsen er disse spesielt godt egnet til mat-på-farten.
Ingredienser
- 5 000 g REGAL Siktet speltmel
- 5 000 g IREKS Green spelt
- 500 g IREKS Backextrakt
- 800 g Rapsolje
- 200 g Salt
- 500 g IDUN Fersk gjær original blå
- 5 400 g Vann
Fremgangsmåte
- Deigtemperatur: 26 ºC Eltetid: 7+4 minutter Hviletid: 15 minutter Rasketid: 60 minutter Steketemperatur: 210-220 ºC med litt damp Steketid: 10-12 minutter Skyves ved: 180 ºC
- Etter hviletid, kjevles deigen ned til ca. 10 mm og deles opp i ruter á 10x8 cm.
- Ønsker du topping på briksene, pensles de med vann og toppingen strøs på toppen.