Bringebærterte med sjokolade
Denne flotte bringebærterten kan lages til de fleste anledninger. Smak og dekorasjon kan enkelt justeres etter ditt behov. I dette tilfellet er kaken tiltenkt morsdag og Valentines dag som i år feires samme dag, 14. februar. Kaken har en deilig smak av bringebær, vanilje, espresso og hvit sjokolade.
porsjoner18
Ingredienser
Tertedeig
- 1125 g REGAL Hvetemel standard
- 750 g Butter Pastry
- 375 g Melis
- 145 g Fersk egg XL
- 25 g Bakepulver
Espresso mazarinmasse
- 1250 g ODENSE Kranse XX
- 125 g Espresso pasta
- 875 g Sukker
- 1000 g Butter Pastry
- 625 g BELCOLADE Covertyre 57.5% mørk
- 1000 g Fersk egg XL
- 250 g REGAL Hvetemel standard
Bringebærpuré
- 2500 g Bringebær singelfryste
- 1000 g Sukker
Bringebærkrem
- 1250 g Kremfløte
- 550 g Vaniljekrem ferdig kokt
- 1000 g Bringebærpuré
- 36 g Gelatinplater
Sjokoladespray
Til sjokoladebånd og blomst
Fremgangsmåte
- TERTEDEIG: Rør ingrediensene sammen (romtemperert smør) og avkjøl deigen i 60 minutter før utrulling.
- SJOKOLADE MAZARINMASSE: Ingrediensene røres sammen til en jevn masse.
- BRINGEBÆRPURÉ: Bringebær og sukker kokes opp og blendes til en jevn puré. Avkjøles før bruk.
Puréen kan oppbevares på kjøl opp til 3 dager. - BRINGEBÆRKREM: Pisk sammen fløten og vaniljekrem. Vend i bringebærpuréen.
Tilsett smeltet gelatinplater, rør sammen og sett kremen på kjøl til den har satt seg. - SJOKOLADESPRAY: Lag en blanding av hvit sjokolade og kakaofett til bruk i spraymaskin.
- FREMGANGSMÅTE: Rull ned tertedeigen på 2,5 mm og fór terteformene og fordel mazarinmassen i formene.
Stek bunnene på 190 grader i ca. 30 minutter og avkjøl. Bruk en rund kakering som er litt mindre enn terteformen og stikk ut kakene fra bunnene. Fordel bringebærpuré på kakene og fyll på med bringebærkremen. Sett deretter kaken på frys. Tertene ferdigstilles med hvit sjokoladespray og et hvitt sjokoladebånd. Pynt kaken til slutt med en sjokoladeblomst.
Se egen link til instruksjonsfilm i introduksjonen.