Search
Close this search box.

Focaccia grov

Focaccia grov

Ingredienser

  • 1001 g Idun Grovbakst (Art.nr.: 12308 | EPD: 6539472)
  • 40 g Rapsolje (Art.nr.: 18444 | EPD: 4349684)
  • 29 g Idun fersk gjær blå (Art.nr.: 80011 | EPD: 4280277)
  • 575 g Vann

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i en stor bolle. Tilsett Idun Grovbakst, rapsoljen, og vannet. Elt deigen godt i ca. 10 minutter, til den slipper bollen og blir smidig.
  • Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la deigen hvile i ca. 1 time, til den har hevet til dobbel størrelse.
  • Del deigen i ønsket størrelse, og la emnene hvile i 30 minutter under et håndkle.
  • Smør bakeformene godt med olivenolje. Trykk deigen ut i formene med fingertuppene, og pensle toppen med olivenolje.
  • La deigen heve i ca. 1 time til, og dryss deretter over ønskede urter og havsalt.
  • Forvarm ovnen til 190°C. Stek focacciaen i ca. 20 minutter, eller til den er gyllenbrun og sprø.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter med Idun Grovbakst

Kornbrød/småbrød

Frøbakst

Knekkebrød

Knekkebrød

Knekkebrød med hvetesur

Scroll to Top