Fransk jordbærkake

En klassisk fransk jorbærkake med en blanding av vanilje- og smørkrem.
Fransk jordbærkake på et sort stettfat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og sukker. Avkjøl blandingen og tilsett jordbærpure.
  • Bland sammen sukker, vaniljekrempulver og eggeplommer. Varm opp litt melken og tilsett dette i blandingen.
  • Kok opp resten av melken og tilsett eggeplommeblandingen – kok sammen i 3 minutter. Tilsett halvparten av smøret og la blandingen avkjøle i romtemperatur.
  • Når kremen er avkjølt, pisk den på maks hastighet og tilsett resten av det romtempererte smøret. Pisk videre til en luftig krem.
  • Kutt jordbær i to og lag en ring av jordbær rundt hele kaken. Bruk en form som er Ø 24 cm og 5 cm høy. Smør med krem for å dekke jordbærene og legg i en kakebunn i midten av ringen. Dynk bunnen med jordbærsirup, legg i et lag med jordbærskiver og litt krem. Gjenta og avslutt med krem. Fyll toppen av kaken med jordbær og pynt den etter ønske.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top
Scroll to Top