Search
Close this search box.

Fransk jordbærkake

En klassisk fransk jorbærkake med en blanding av vanilje- og smørkrem.
Fransk jordbærkake på et sort stettfat.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og sukker. Avkjøl blandingen og tilsett jordbærpure.
  • Bland sammen sukker, vaniljekrempulver og eggeplommer. Varm opp litt melken og tilsett dette i blandingen.
  • Kok opp resten av melken og tilsett eggeplommeblandingen – kok sammen i 3 minutter. Tilsett halvparten av smøret og la blandingen avkjøle i romtemperatur.
  • Når kremen er avkjølt, pisk den på maks hastighet og tilsett resten av det romtempererte smøret. Pisk videre til en luftig krem.
  • Kutt jordbær i to og lag en ring av jordbær rundt hele kaken. Bruk en form som er Ø 24 cm og 5 cm høy. Smør med krem for å dekke jordbærene og legg i en kakebunn i midten av ringen. Dynk bunnen med jordbærsirup, legg i et lag med jordbærskiver og litt krem. Gjenta og avslutt med krem. Fyll toppen av kaken med jordbær og pynt den etter ønske.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top