Fransk jordbærkake
En klassisk fransk jorbærkake med en blanding av vanilje- og smørkrem.

Ingredienser
- 75 g Vann
- 75 g Sukker
- 150 g Pure Jordbær
- 500 g Melk
- 150 g Sukker
- 60 g Vaniljekrempulver
- 80 g Fryste eggeplommer m/sukker
- 7 g Pasta Moroni ekte vanilje
- 1 stk Kakebunn 18cm 3-delt
- 700 g Friske jordbær
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og sukker. Avkjøl blandingen og tilsett jordbærpure.
- Bland sammen sukker, vaniljekrempulver og eggeplommer. Varm opp litt melken og tilsett dette i blandingen.
- Kok opp resten av melken og tilsett eggeplommeblandingen – kok sammen i 3 minutter. Tilsett halvparten av smøret og la blandingen avkjøle i romtemperatur.
- Når kremen er avkjølt, pisk den på maks hastighet og tilsett resten av det romtempererte smøret. Pisk videre til en luftig krem.
- Kutt jordbær i to og lag en ring av jordbær rundt hele kaken. Bruk en form som er Ø 24 cm og 5 cm høy. Smør med krem for å dekke jordbærene og legg i en kakebunn i midten av ringen. Dynk bunnen med jordbærsirup, legg i et lag med jordbærskiver og litt krem. Gjenta og avslutt med krem. Fyll toppen av kaken med jordbær og pynt den etter ønske.