Fruktterte
Lettlaget frisk fruktterte med mandel- og vaniljekrem på en tertebunn med mandler.
porsjoner20
Ingredienser
BUNN
- 380 g Melis
- 625 g Butter Pastry 40 %
- 120 g Mandelmel
- 1000 g REGAL Hvetemel standard
- 225 g Egg Ferske XL
- 10 g Salt
MANDELKREM
- 800 g Mandelmel
- 800 g IDUN Røremargarin PF
- 800 g Egg Ferske XL
- 800 g Sukker
VANILJEKREM
- 800 g IDUN Sempett kaldrørt vaniljekrem
- 2400 g Vann
OVERTREKKSGELÉ
- 600 G Harmony Classic
- 200 g Vann
ANNET
- Frisk frukt
Fremgangsmåte
- BUNN: Bland melis, rullemargarin og mandelmel sammen. Tilsett deretter mel, salt og egg og kna lett sammen. Avkjøl deigen. Kjevle deigen ned til ca. 2,7 mm og legg over i terteformer á Ø 16 cm.
- MANDELKREM: Bland klumpefri mandelmel, røremargarin, sukker på høy hastighet og tilsett eggene – litt og litt. Mandelkremen skal være lett og luftig. Sprøyt mandelkrem på tertebunnene og stek de ved 180 ºC i ca. 20 minutter.
- VANILJEKREM + MONTERING: Bland sammen sempett og vann til en vaniljekrem. Sprøyt vaniljekremen på de avkjølte tertebunnene, dekorer med frisk frukt og pensle til slutt med gelé laget av Harmony Classic og vann som er sammenkokt.