Search
Close this search box.

Hjertekake

En bedårende og smakfull hjertekake som passer fint til flere anledninger som morsdag, valentine, dåp eller bryllup.
Dame holder en hjertekake i hendene.
porsjoner1

Ingredienser

Dacquoise

Jordbærgelé

Vanilje supreme

Jordbærmousse

Fremgangsmåte

Dacquoise

  • Sikt sammen mandelmel og melis i en bolle. Pisk eggehvite og sukker til en marengs og bland inn pulveret. Hell et tynt lag på et stekebrett (60x40cm). Stekes ved 200 grader i 15 minutter.

Jordbærgelé

  • Varm opp puréen sammen med invert sukkeret. Tilsett sukker og pektin. Kok blandingen opp i 2 minutter av avkjøl.
  • Hell blandingen over dacquoisen og sett på frys.

Vanilje supreme

  • Varm opp melk, eggeplommer og sukker til 83 grader. Tilsett gelatinmassen og vaniljepastaen og vend inn pisket fløte til rundt 30 grader.
  • Hell blandingen over jordbærgeléen og sett tilbake på frys.
  • Når bunnen er stivnet, kuttes den i en hjertefasong som passert til hjerteformen.

Jordbærmoussé

  • Bland gelatinpulveret med vann. Kok opp jordbærpuré med sukker. Lag en blanding av egg og maizena. Pisk dette sammen med jordbærpuréen til en tykk masse. Ha i gelatinblandingen og sjokolade til den smelter. Avkjøl til 30 grader og tilsett til sist pisket fløte.
  • Fyll en hjerteformen med jordbærmoussé – nesten til toppen av formen. Pass på at formen er godt tildekket på siden. Legg den ferdig kuttet dacquoisen (hjerteformet) på jordbærmoussén og sett på frys.
  • Når hjertet er fryst, tas den ut av formen og sprayes med rød velvet sjokoladeblanding.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top