Julens rugbrød
Alle elsker julefrokosten, og danskene gjør det best. Dette danske rugbrødet løfter et hvert frokostbord. Prøv vår nye oppskrift med kuttet rug, solsikke- og linfrø.
porsjoner36
Ingredienser
BLØTLEGGING
- 5000 g Vann
- 4460 g REGAL Kuttet rug
- 300 g Salt
- 2000 g Solsikkekjerner
- 750 g Linfrø
PÅSLAG
- 5000 g Vann
- 2900 g REGAL Sammalt rug, fin
- 3250 g REGAL Hvetemel bakeri
- 2900 g REGAL Sammalt rug, grov
- 300 g IREKS Panimaltin
- 300 g IDUN Fersk gjær original blå
- 5000 g ID Rugsur 20a
- 500 g Honning bakeri
- 300 g IDUN Combisur soft
Fremgangsmåte
- Deigtemperatur: 30-32 °C
Eltetid: 12+4 minutter
Hviletid: 45+15 min
Rasketid 45 minutter
Dampetid: Normal
Skyvetemperatur: 250 °C
Steketemperatur: 190 °C
Steketid: 50-55 minutter Annet:
Kjøres rett i form fra deigdeler og dyppes i solsikkekjerner.