Search
Close this search box.

 

Kokos Dacquoise

Kokos dacquoise med mango på et sort fat.

Ingredienser

Kokos Dacquoise

  • 105 g Mandelmel
  • 230 g Melis
  • 230 g Eggehvite
  • 75 g Sukker
  • 105 g Kokos, fin

Mango kompott

  • 500 g Mangobiter
  • 100 g Pasjonsfruktpuré
  • 120 g Sukker
  • 4 g MORONI Vaniljepasta

Kokos Moussé

  • 14 g Gelatinpulver
  • 70 g Vann
  • 500 g Kokospuré
  • 50 g Hvit Sjokolade 33 %
  • 250 g Kremfløte

Glasur

  • 300 g Sukker
  • 300 g Glukose
  • 150 g Vann
  • 200 g Kondensert melk
  • 20 g Geltainpulver
  • 100 g Vann
  • 5 g MORONI Vaniljepasta
  • g Farge

Fremgangsmåte

Kokos Dacquiose

  • Sikt mandelmel og melis i en bolle og tilsett kokosen.
  • Pisk eggehviten med sukker til marengs og bland inn det tørre.
  • Hell et tynt lag av røren på et stekebrett (60x40cm). Stek bunnen ved 180°C i ca. 16-17 minutter. Avkjøl etter steking.
    Bunnen kuttes deretter opp i passende størrelser form formen som benyttes.

Mango kompott

  • Kok opp alle ingrediensene til en kompott og la det simre på lav/middelstemperatur i 20 minutter. Avkjøl til slutt.
  • Sprøyt en liten "pølse" (15 g) på toppen av kokos dacquoisen og sett på frys. Husk og tilbakehold litt kompott til pynt på kaken.

Kokos moussé

  • Bland vann og gelatinpulver til en gelatinmasse.
  • Varm opp halvparten av kokospuréen og tilsett gelatinmassen medsjokoladen. Miks sammen med en stavmikser til en fin emulsjon. Bland deretter inn resten av kokospuréen med pisket kremfløte.
  • Ha i blandingen (ca. 40 g) på toppen av de fryste silikonformene og sett tilbake på frys.

Glasur

  • Bland 100 g vann med gelatinpulveret til en masse.
  • Kok opp sukker, glukose og vann. Tilsett gelatinmassen, kondensert melk, vaniljepasta og fargen. Miks sammen med en stavmikser. La glasuren hvile på kjøl i 12 timer innen bruk.
  • Glasuren varmes opp til ca. 30-35 grader innen dekorering av kaken
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top