Kokos Dacquoise
Ingredienser
Kokos Dacquoise
- 105 g Mandelmel
- 230 g Melis
- 230 g Eggehvite
- 75 g Sukker
- 105 g Kokos, fin
Mango kompott
- 500 g Mangobiter
- 100 g Pasjonsfruktpuré
- 120 g Sukker
- 4 g MORONI Vaniljepasta
Kokos Moussé
- 14 g Gelatinpulver
- 70 g Vann
- 500 g Kokospuré
- 50 g Hvit Sjokolade 33 %
- 250 g Kremfløte
Glasur
- 300 g Sukker
- 300 g Glukose
- 150 g Vann
- 200 g Kondensert melk
- 20 g Geltainpulver
- 100 g Vann
- 5 g MORONI Vaniljepasta
- g Farge
Fremgangsmåte
Kokos Dacquiose
- Sikt mandelmel og melis i en bolle og tilsett kokosen.
- Pisk eggehviten med sukker til marengs og bland inn det tørre.
- Hell et tynt lag av røren på et stekebrett (60x40cm). Stek bunnen ved 180°C i ca. 16-17 minutter. Avkjøl etter steking.Bunnen kuttes deretter opp i passende størrelser form formen som benyttes.
Mango kompott
- Kok opp alle ingrediensene til en kompott og la det simre på lav/middelstemperatur i 20 minutter. Avkjøl til slutt.
- Sprøyt en liten "pølse" (15 g) på toppen av kokos dacquoisen og sett på frys. Husk og tilbakehold litt kompott til pynt på kaken.
Kokos moussé
- Bland vann og gelatinpulver til en gelatinmasse.
- Varm opp halvparten av kokospuréen og tilsett gelatinmassen medsjokoladen. Miks sammen med en stavmikser til en fin emulsjon. Bland deretter inn resten av kokospuréen med pisket kremfløte.
- Ha i blandingen (ca. 40 g) på toppen av de fryste silikonformene og sett tilbake på frys.
Glasur
- Bland 100 g vann med gelatinpulveret til en masse.
- Kok opp sukker, glukose og vann. Tilsett gelatinmassen, kondensert melk, vaniljepasta og fargen. Miks sammen med en stavmikser. La glasuren hvile på kjøl i 12 timer innen bruk.
- Glasuren varmes opp til ca. 30-35 grader innen dekorering av kaken