Search
Close this search box.

Melkemousse med applsinkrem

Kake på et stettfat.

Ingredienser

Gelatinblanding

Mørdeigsbunn med mandler

Appelsinkrem

Crunchy Gianduja innlegg

Sjokolademousse

Glace melk

Vanilje marshmallows

Fremgangsmåte

  • Lag en gelatinblanding av pulver og vann (holdbar på kjøl i ca. 3 dager).
  • MØRDEIGSBUNN
    Kjør sammen alle ingrediensene til en deig og sett på kjøl i et døgn.
    Kjevle deigen ut 3 mm tykk og kle en Ø 10 cm kakering. Stek bunnen ved 180 °C i ca. 15 minutter. Når bunnen er kald, pensles den innvendig med kakaofett og settes til side inntil videre.
  • APPELSINKREM
    Kok opp vann med appelsinpasta og sukker.
    Spe ca. 20% av blandingen over eggeplommene og eggene – hell tilbake og i kjelen og kok opp til 80 °C til blandingen tykner. Ha gelatinblandingen i en bolle, ha i den varme blandingen og rør sammen. Varm opp Butter Pastry til 50 °C, hell over blandingen og rør sammen. Sett appelsinkremen på kjøl til dagen etter.
    Rør massen glatt før bruk.
  • CRUNCHY GIANDUJA INNLEGG
    Varm sakte opp Gianduja hasselnøttkrem. Tilsett hasselnøtter og knust cornflakes. Kjevle massen ut mellom 2 silikonmatter og stikk ut en rund form som er 2 cm mindre (Ø 8 cm) enn kaken og sett på kjøl.
  • SJOKOLADEMOUSSE
    Ha sjokoladen og gelatinblandingen i en bolle.
    Kok opp fløten og hell denne over blandingen og kjør massen glatt med en stavmikser. Skjær inn den halvpiskede fløten når blandingen er ca. 35 °C og bland godt sammen.
  • GLACE MELK
    Varm opp melk og glykosesirup varmes til 70 °C, hell over sjokoladen og tilsett Lady Fruit Miroir.
    Sil blandingen og kjør den glatt med en stavmikser. Dekk med plast og la blandingen stå kjølig i 24 timer før bruk.
    Varm opp blandingen til ca. 36-38 °C innen bruk.
  • VANILJE MARSHMALLOWS
    Start med å blande gelatinpulver og vann til en gelatinblanding.
    Pisk deretter eggehvite og sukker til marengs.
    Varm opp vann og Pasta Moroni til 60 °C og tilsett gelatinblandingen. Varm opp sukker til 110 °C og bland dette sammen.
    Pisk marengsen på middels til full hastighet, mens du heller blandingen over i en tynn stråle. Helles deretter ut på en «eng» av kokos og strø deretter over litt kokos .
    Dekk over med plast og la dette stå til neste dag og skjær opp i ønsket lengde.
  • KOMPOSISJON AV KAKEN
    1. Mørdeigsbunn
    2. Appelsinkrem
    3. Crunchy Gianduja innlegg
    4. Sjokolademousse
    5. Glace melk
    6. Vanilje Marshmallows
    7. Sjokoladepynt etter eget ønske
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top