Norsk rugbrød
Vi nordmenn er glade i rugbrød og foretrekker en litt mildere smak versus det tradisjonelle danske rugbrødet. Her er en oppskrift på et fantastisk godt rugbrød tilpasset den norske gane. Brødet er 78 % grovt.
Ingredienser
BLØTLEGGING
- 5000 g Vann
- 4460 g REGAL Kuttet rug
- 300 g Salt
- 2000 g Solsikkekjerner
- 750 g Linfrø
PÅSLAG
- 5000 g Vann
- 2900 g REGAL Sammalt rug fin
- 3250 g REGAL Hvetemel bakeri
- 2900 g REGAL Sammalt rug grov
- 300 g IREKS Panimaltin
- 300 g IDUN Fersk gjær original blå
- 5000 g IDUN Rugsur 20a
- 500 g Honning bakeri
- 300 g IDUN Combisur soft
Fremgangsmåte
- ARBEIDSBESKRIVELSE: Deigtemperatur: 30-32 °C
Eltetid: 12+4 minutter
Hviletid: 45+15 minutter
Rasketid: 45 minutter
Dampetid: Normal
Steketemperatur: 190 °C
Steketid: 50-55 minutter
Skyves ved: 250 °C Annet: Kjøres rett i form fra deigdeler og dyppes i solsikkekjerner.