Ostekake med vanilje og skogsbærfromasj
porsjoner4
Ingredienser
KJEKSBUNN:
- 246 g Bixit kjeksbrudd
- 74 g IDUN Røremargarin PF
OSTEKAKE
- 500 g Kremost naturell
- 170 g Egg ferske XL
- 107 g Sukker
- 30 g Pure Sitron
- 5 g Pasta Moroni ekte vanilje
BLÅBÆRCOULI
- 250 g Blåbær singelfryste
- 30 g Sukker
SKOGSBÆR FROMASJ
- 250 g Pure Skogsbær
- 185 g Fromasjpulver Nøytral
- 615 g Fløte
SKOGSBÆR GLASUR
- 100 g Pure Skogsbær
- 150 g Harmony Classic
- 500 g Lady Fruit Miroir
Fremgangsmåte
- KJEKSBUNN
Smelt margarinen og bland sammen med kjeksen. Lag en skive med 80 g av denne blanding i en ring på 14 cm i diameter og sett til side mens de ligger i formene. - OSTEKAKE
Miks alle ingrediensene sammen med stavmikser. Hell 200 g av massen i silikonformer (Ø14 cm) og stek de ved 110 °C i 11 minutter. Sett formene på frys. - BLÅBÆRCOULI
Småkok bær og sukker i ca. 10-15 minutter og avkjøl blandingen. - SKOGSBÆRFROMASJ
Bland alle ingredienser sammen og pisk sammen til en fromasjkonsistens. - SKOGSBÆRGLASUR
Varm opp skogsbærpuré og Harmony Classic til 50 °C og miks sammen med en stavmikser. Tilsett Lady Fruit Miroir og miks videre. Glasuren er klar til bruk når den den er 35 °C. - MONTERING Legg de frosne ostekakene i formene over kjeksbunnene og tilsett ca. 70 gram blåbærcouli på toppen av ostekakene. Sett på frys igjen. Sett de monterte ostekakene i kakeringer på 16 cm i diameter og fordel skogsbærfromasjen over kakene og sett på frys. Hell den varme (35 °C) skogsbærglasuren over de frosne kakene og pynt kakene etter eget ønske.