Panettone kake
Med Panettone-miks er det enklere å bake denne fantastiske gode julekaken. Alt du trenger å tilsette miksen er fersk gjær, vann og ønsket tørket frukt. Type tørket frukt kan variere – lag gjerne din egen smaksvariant!
porsjoner800
Ingredienser
- 10000 g IREKS Panettone helmiks
- 300 g IDUN Fersk gjær original
- 4200 g kaldt vann
- 3000 g Rosiner
- 1500 g Skåret appelsinskall
Fremgangsmåte
- Helmiks, gjær og kaldt vann eltes sammen til en smidig deig i 2 + 15 minutter. Tørket frukt eltes inn til sist. Deigens temperatur skal være 27 °C. La deigen hvile i ca. 20 minutter før den tilberedes videre.
- Del deigen opp i like store deler av ønsket størrelse. Rundvirk deigemnene og legg de i smurte høye former med virken ned.
- Heves i raskeskap med 35 °C og med en luftfuktighet på 75 % i ca. 2.5 time.
- Ta formene ut fra raskeskapet og la de står i romtemperatur i ca. 20 minutter, eller til det har dannet seg en tynn skorpe på deigemnenes overflate. Snitt et kryss på toppen av hver kake, og legg på en liten kladd med godt smør. Stek kakene i tralleovn ved 170 °C. STEKETID:
ca. 45 - 50 minutter (550 g)
ca. 50 - 55 minutter (750 g)