Panettone
Med IREKS Panettone miks kan du enkelt kan lage store og saftige Panettone-kaker. Dette er en helmiks om kun tilsettes fersk gjær og vann. For en god påskevariant, kan du tilsette appelsinaroma og appelsinbiter. Dekorer med melisglasur og pynt kaken opp til påske!
Ingredienser
- 10000 g IREKS Panettone miks
- 700 g Appelsin pasta
- 300 g IDUN Fersk gjær original
- 4500 g Skåret appelsinskall
- 4200 g Vann
Fremgangsmåte
- Helmiks, gjær og kaldt vann eltes sammen til en smidig deig i 2 + 15 minutter. Tørket frukt eltes inn til sist. Deigens temperatur skal være 28 °C. La deigen hvile i ca. 20 minutter før den tilberedes videre.
- Del deigen opp i like store deler av ønsket størrelse. Rundvirk deigemnene og legg de i smurte høye former med virken ned.
- Heves i raskeskap med 32 °C og med en luftfuktighet på 75 % i ca. 2.5 time.
- Ta formene ut fra raskeskapet og la de står i romtemperatur i ca. 20 minutter, eller til det har dannet seg en tynn skorpe på deigemnenes overflate. Snitt et kryss på toppen av hver kake, og legg på en liten kladd med godt smør.
- Stek kakene i tralleovn ved 170 °C. STEKETID
ca. 45 – 50 minutter (550 g)
ca. 50 – 55 minutter (750 g)