Panettone
Panettone er en italiensk klassiker, men hvorfor ikke lage den i andre fasonger? Med IREKS Panetton miks er det enkelt å lage denne italienske klassikeren – man tilsetter kun gjær og vann. Ønsker du andre spennende smakstilsetninger, kan dette enkelt tilsettes deigen mot slutten av eltetiden. I denne oppskriften tilsetter vi sjokolade og appelsin.
Ingredienser
- 6 250 g IREKS Panettone miks
- 200 g IDUN Fersk gjær for søte deiger
- 50 g Grov kardemomme
- 2 650 g Vann
- 1 400 g BELCOLADE Sjokolade chunks melk
- 1 400 g Skåret appelsinskall
Fremgangsmåte
- Deigtemperatur: 26 ºCEltetid: 2+10 minutterHviletid: 20 minutterRasketid: 120 minutterRasketemperatur: 35 ºCFuktighet: 75 % RHSteketemperatur: 160 ºCSteketid: 35 minutterSkyves ved: 180 ºC
- Bland Panettonemiks, gjær og kardemomme i en bakebolle med vannet.
- Elt deigen på lav hastighet i 2 minutter og 10 minutter på middels hastighet. Bland i sjokoladechunks og skåret appelsinskall til slutt.
- Del deigen opp i 23-24 like store deler og del hvert deigemne opp i 9 like store emner. Trill til boller og form til en rund krans på stekebrett.