Pistasjdrøm
En lettspiselig kakebit av vannbakels og smakfull krem med pistasj.
porsjoner120
Ingredienser
Vannbakels:
- 500 g Petit Choux miks
- 750 g Vann
Namelake pistasj:
- 400 g H-melk
- 20 g IDUN Glykosesirup
- 800 g Kremfløte
- 680 g LUBECA Covertyre hvit 33 %
- 180 g Pasta pistasje
Pisket krem:
- 1500 g Kremfløte
- 150 g Sukker
- 8 g Pasta morini, ekte vanilje
- 30 g Stabifix fløtestabilisator
Fremgangsmåte
- Namelake må lages dagen før kakene skal monteres: Smelt sjokoladen til 45 °C og tilsett glukosen.
Kok opp melken og hell over skjokoladeblandingen. Lag en fin emulsjon med en stavmikser. Tilsett pistasjpasten og bland sammen. Tilsett til slutt fløten under miksing til en jevn blanding. Sett denn på kjøl over natten. - Kutt ferdige napoleonsbunner i små runde former (7 cm). Lag vannbakelsrøre ved å blande varmt vann (50°C ) med Petit Choux miksen i 6 minutter på middels hastighet. Massen sprøytes i en rund ring på de små runde napoleonsbunnene og stekes ved 200 °C i ca. 18-20 minutter. Når bunnene er avkjølt, fylles de med namelakakrem og pyntes med pisket kremfløte og friske bær.