Search
Close this search box.

Proteinbrød

Med IREKS Proteinbrød miks er det enkelt å lage smakfulle brød med et høyt innhold av proteiner. I et alminnelig kneippbrød er det omtrent 9 g protein per 100 g brød. Men denne oppskriften på proteinbrød vil 100 gram brød inneholde hele 25,2 g proteiner!
Proteinbrød i skive med pålegg.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Deigtemperatur: 27 °C
    Eltetid: 8 + 3-4 minutter
    Hviletid: 10 minutter
    Deigvekt: 600 g
    Rasketid: ca. 40 minutter
    Steketemperatur: 230 °C ogfallende til 190°C med steam.
    Steketid: ca. 50-60 minutter (kjernetemperatur 98 °C )
  • Etter avveining slås brødene opp, fuktes og vendes i en blanding av linfrø, sesam og solsikkekjerner (forhold 2:1:1). Snitt brødene.
  • Sett brødene på rask. Etter 3/4 rasketid, settes de på ovnen med steam. Etter 2 minutter trekkes spjelet og stekes resten av tiden med åpen trekk.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top