Snickersbar
porsjoner140
Ingredienser
MØRDEIG
- 625 g IDUN Røremargarin PF
- 380 g Melis
- 120 g Mandelmel
- 1000 g REGAL Hvetemel standard
- 10 g Salt
- 225 g Egg Ferske XL
MANDELKONFEKT
- 700 g ODENSE Kranse XX
- 700 g Sukker
- 200 g Eggehvite frossen
KARAMELL– OG SJOKOLADEGANACHE
- 350 g Kremfløte
- 435 g IDUN Salt Karamellsaus
- 780 g BELCOLADE Covertyre 35 % lys
- 87 g Butter Pastry 40 %
- 1180 g ODENSE Mandelsplitter
SNICKERSBAR GLASUR
- 1000 g BELCOLADE Origins Melk Vietnam 45 %
- 100 g Rapsolje
Fremgangsmåte
- MØRDEIG Dag 1:
Bland margarin, melis og mandelmel sammen. Tilsett mel, salt og egg til slutt. Bland deigen raskt sammen til den er klumpfri og sett på kjøl til i morgen. Dag2:
Kjevle deigen ned til 2,7 mm. Fordel deigen over i 4 former á 60 x10 cm, kutt deigen og sett brettene på kjøl. - MANDELKONFEKT Bland sammen ODENSE Kranse XX og sukker på lav hastighet og tilsett eggehvite – litt etter litt. Sprøyt 400 g masse over mørdeigen og stek brettet i ovnen ved 180 ºC i 18 minutter og avkjøl.
- KARAMELL– OG SJOKOLADEGANACHE Stek mandelsplittene ved 190 ºC i 10 minutter til de er gyldne. Varm opp fløte med rullemaragrin og hell over smeltet sjokolade. Miks sammen med en stavmikser, tilsett karamellsausen og miks sammen igjen. Tilsett mandelspittene til slutt. Hell 700 g krem over i formene og sett på kjøl.
- SNICKERSBAR GLASUR Varm opp sjokoladen sammen med oljen til 45 ºC. Kutt opp barer i ønsket størrelse og helle over snickersbar glasuren.