Sure Sara surdeigsbrød
Sure Sara er et halvgrovt brød bakt med rug og aktiv surdeig basert på havre som bidrar til en god og pikant smak på brødet. Dette brødet passer utmerket til frokost som lunsj eller serveres med godt smør ved siden av en relle middagsretter.

porsjoner0
Ingredienser
- 7500 g REGAL Hvetemel bakeri
- 2500 g REGAL Sammalt rug fin
- 1000 g IDUN Havresur 35a
- 250 g *Salt
- 100 g Hjerter-ess
- 80 g IDUN Procedura
- 100 g IDUN Fersk gjær original blå
- 6000 g Vann
- 1000 g Vann
Fremgangsmåte
- Deigtemperatur: 23-24 ºC
Eltetid: 8 + 7 minutter
Hviletid: 20 minutter (fold deretter deigen) + 60 minutter
Deigvekt per enhet: ca. 500-800 g
Rasketid, kjøl: ca. 12-18 timer
Rasketid romtemperatur: ca. 2-4 timer
Dampetid: 3-5 sekunder
Steketemperatur: ca. 240 - 250 ºC på steinovn
Steketid: ca. 45 - 50 minutter Annet: *Salt og *vann holdes igjen til det er ca. 4 minutter igjen av eltetiden.