Terte med pærer og mandler
En smakfull terte med mandelkrem og pærer som passer til enhver anledning!
porsjoner16
Ingredienser
BUNN:
- 380 g Melis
- 625 g Butter Pastry 40 %
- 120 g Mandelmel
- 1000 g REGAL Hvetemel standard
- 225 g Egg Ferske XL
- 10 g Salt
MANDELKREM:
- 800 g Mandelmel
- 800 g IDUN Røremargarin PF
- 800 g Egg Ferske XL
- 800 g Sukker
- Pærer i sukkerlake
OVERTREKK:
- 600 g Harmony Classic
- 200 g Vann
Fremgangsmåte
- BUNNER:
Bland melis, rullemargarin og mandelmel sammen. Tilsett mel, salt og egg til slutt. Avkjøl deigen i kjøleskapet. Kjevle deigen ned til ca 2,7 mm og fordel den i 16 terteformer á Ø 16 cm. - MANDELKREM:
Bland klumpefri mandelmel, røremargarin og sukker på høy hastighet. Tilsett eggene litt etter litt til kremen er lett og luftig. - MONTERING:
Sprøyt mandelkrem i tertebunnene og legg skiver av pærer (i lake) på toppen. Dryss på litt høvlede mandler på toppen til slutt. Kakene stekes ved 180 grader i ca. 35 minutter. Når kakene er avkjølt etter steking, pensles pærene med en blanding av Harmony Classic og vann, for en blank og fin kake.