Search
Close this search box.

Vannbakkels med craquelin

Fyll de sprø vannbakkelsene med Irca-krem og topp med pisket sjokolade ganache. Perfekt til tapas, afternoon tea, tea time, fingermat eller som Petit fours!

Ingredienser

  • 1000 g Petit Choux miks
  • 1500 g Vann

Craquelin

  • 500 g Idun Bake- og stekemargarin
  • 500 g Sukker
  • 500 g REGAL Hvetemel bakeri

Pisket hvit sjokolade ganache

Fremgangsmåte

  • Varm opp vannet til 45-50 grader og bland med Petit Choux miksen i 6 minutter på høy hastighet.
  • Ha røren i en sprøytepose og sprøyt små runde kladder på en silikonmatte.
  • Lag craquelin ved å blande alle ingrediensene sammen til det er godt blandet.
  • Kjevle ned deigen til 2 mm og sett på kjøl til den er hard.
  • Kutt sirkler på størrelsen med vannbakkelsen (eller litt større) og plasser qraquelin på toppen av vannbakkels-deigen.

Hvit sjokolade Ganache:

  • Varm opp den mindre delen fløte sammen med glukosesirup og hell over den hvitesjokoladen. La stå i et minutt før blandingen stavmikses til blank og homogenisert.
  • Tilsett den større mengden fløte (kald) og stavmiks igjen. Dekk med plastfolie og sett på kjøl over natten.
  • Pisk opp rett før bruk. Vært forsiktig med å ikke piske for mye, for denne kremen stivner fort. Tilsett en Dreidoppel smakspasta for å endre smaksprofil.
Skriv ut oppskriften

Scroll to Top