Vannbakkels med craquelin
Fyll de sprø vannbakkelsene med Irca-krem og topp med pisket sjokolade ganache. Perfekt til tapas, afternoon tea, tea time, fingermat eller som Petit fours!
Ingredienser
- 1000 g Petit Choux miks
- 1500 g Vann
Craquelin
- 500 g Idun Bake- og stekemargarin
- 500 g Sukker
- 500 g REGAL Hvetemel bakeri
Pisket hvit sjokolade ganache
- 450 g Kremfløte
- 650 g Lubeca hvit 33%
- 100 g IDUN Glukosesirup
- 1150 g Kremfløte
Fremgangsmåte
- Varm opp vannet til 45-50 grader og bland med Petit Choux miksen i 6 minutter på høy hastighet.
- Ha røren i en sprøytepose og sprøyt små runde kladder på en silikonmatte.
- Lag craquelin ved å blande alle ingrediensene sammen til det er godt blandet.
- Kjevle ned deigen til 2 mm og sett på kjøl til den er hard.
- Kutt sirkler på størrelsen med vannbakkelsen (eller litt større) og plasser qraquelin på toppen av vannbakkels-deigen.
Hvit sjokolade Ganache:
- Varm opp den mindre delen fløte sammen med glukosesirup og hell over den hvitesjokoladen. La stå i et minutt før blandingen stavmikses til blank og homogenisert.
- Tilsett den større mengden fløte (kald) og stavmiks igjen. Dekk med plastfolie og sett på kjøl over natten.
- Pisk opp rett før bruk. Vært forsiktig med å ikke piske for mye, for denne kremen stivner fort. Tilsett en Dreidoppel smakspasta for å endre smaksprofil.