Vegansk eplekake
Vegansk eplekake med eplebåter og kanelcrumble på toppen.
Ingredienser
KAKERØRE
- 2000 g CREDI Vegan formkakemiks
- 400 g Vegetabilsk olje
- 900 g Vann
- 700 g Eplebåter
- 100 g Sukker
- 10 g Kanel
KANELCRUMBLE
- 400 g Brunt sukker
- 200 g REGAL Hvetemel bakeri
- 200 g Margarin
- 200 g REGAL Havregryn
- 10 g Kanel
Fremgangsmåte
- Vend eplebåtene i sukker og kanel.
- Lag deretter kanelcrumbelen.
- Rør sammen kakemiksen med olje og vann i 5 minutter på middels hastighet.
- SMÅ FORMER Ø82 mm Fordel 55 g kakerøre i små runde kakeformer på Ø91 mm. Fordel eplebåtene i formene og trykk de lett ned i røren. Ha til slutt 10 g kanelcrumbel på toppen av hver kake. Stek kakene ved 160 °C i ca. 25 minutter.
- STORE FORMER Ø180 mm Fordel 300 g kakerøre i store runde kakeformer på Ø180 mm. Fordel eplebåtene i formene og trykk de lett ned i røren. Ha til slutt 80 g kanelcrumbel på toppen av hver kake. Stek kakene ved 160 °C i ca. 35 minutter.
Notes
TIPS!
Kakeformer som passer: Art. nr: 355583 Novacart Optima bakeform Ø180 H35 mmArt. nr.: 353291 Novacart optima bakeform Ø91 h20mm