DAG 1BUTTERDEIG
Bland mel, salt, lunkent vann og 300 g kokt Butter Pastry sammen så lite som mulig på lav hastighet. Dekk til godt med plastfolie slik at det blir helt tett og la stå til dagen etter.
DAG 2
Lag to like store firkanter av deigen og ha Butter Pastry (samme størrelse) mellom firkantene.
Kjevle ned deigen til 8 mm og brett deigen tre ganger. Snu deigen 45 grader og gjenta kjevlingen. Dekk deigen med folie og sett på kjøl i minst 12 timer.
DAG 3
Kjevle ned deigen til 8 mm. Brett deigen tre ganger, snu deigen 45 grader og kjevle ned igjen til 8 mm og brett på nytt tre ganger. Gjenta prosessen en gang til etter 12 timer, og butterdeig er klar til bruk!
DAG 4EPLEKOMPOTT
Kok opp eple, sukker, Moroni sammen i 10 minutter og avkjøl.
KOKT VANILJEKREM
Rør sammen sukker vaniljekrempulver og egg. Varm opp melken til 50 grader, rør inn med eggeblandingen og kok opp i 3 minutter. Avkjøl kremen.
MANDELKREM
Bland mandelmel, sukker, Butter Pastry klumpefri på høy hastighet og tilsett eggene – litt etter litt.Bland sammen mandelkrem, eplekompott og 1 kg vaniljekrem. Sprøyt ca. 1,5 cm masse i en rund form á Ø 16 cm. Sett formen på frys.
MONTERING
Kjevle ned butterdeigen til 2,5 mm. La deigen hvile litt og stans ut to runde former på Ø 20 cm.Sett en skive med fryst krem på butterdeigen, pensle med egg/vann blanding rundt denfrosne kremen og sett en butterdeig skive på toppen, press litt rundt og sett på kjøl til dagen etter.Ta ut kaken og snu den opp ned. Pensle kaken med egg og snitt et fint motiv på toppen med en skarp kniv uten å skjære igjennom toppen! Stek kaken ved 180 grader i 45 minutter.
Notes
TIPS!
Kaken kan gjerne pensles med sukkerlake når den kommer ut av ovnen for en fin glans!