Go Back

Panettone

Panettone er en italiensk klassiker, men hvorfor ikke lage den i andre fasonger? Med IREKS Panetton miks er det enkelt å lage denne italienske klassikeren – man tilsetter kun gjær og vann. Ønsker du andre spennende smakstilsetninger, kan dette enkelt tilsettes deigen mot slutten av eltetiden. I denne oppskriften tilsetter vi sjokolade og appelsin.
Julebrød på et svart fat.

Fremgangsmåte

  • Deigtemperatur: 26 ºC
    Eltetid: 2+10 minutter
    Hviletid: 20 minutter
    Rasketid: 120 minutter
    Rasketemperatur: 35 ºC
    Fuktighet: 75 % RH
    Steketemperatur: 160 ºC
    Steketid: 35 minutter
    Skyves ved: 180 ºC
  • Bland Panettonemiks, gjær og kardemomme i en bakebolle med vannet.
  • Elt deigen på lav hastighet i 2 minutter og 10 minutter på middels hastighet. Bland i sjokoladechunks og skåret appelsinskall til slutt.
  • Del deigen opp i 23-24 like store deler og del hvert deigemne opp i 9 like store emner. Trill til boller og form til en rund krans på stekebrett.
Skriv ut oppskriften