Med Panettone-miks er det enklere å bake denne fantastiske gode julekaken. Alt du trenger å tilsette miksen er fersk gjær, vann og ønsket tørket frukt. Type tørket frukt kan variere – lag gjerne din egen smaksvariant!
Helmiks, gjær og kaldt vann eltes sammen til en smidig deig i 2 + 15 minutter. Tørket frukt eltes inn til sist. Deigens temperatur skal være 27 °C.La deigen hvile i ca. 20 minutter før den tilberedes videre.
Del deigen opp i like store deler av ønsket størrelse. Rundvirk deigemnene og legg de i smurte høye former med virken ned.
Heves i raskeskap med 35 °C og med en luftfuktighet på 75 % i ca. 2.5 time.
Ta formene ut fra raskeskapet og la de står i romtemperatur i ca. 20 minutter, eller til det har dannet seg en tynn skorpe på deigemnenes overflate. Snitt et kryss på toppen av hver kake, og legg på en liten kladd med godt smør.Stek kakene i tralleovn ved 170 °C.STEKETID:
ca. 45 - 50 minutter (550 g)
ca. 50 - 55 minutter (750 g)
Notes
TIPS!
For ekstra god smak, kan kaken tilsettes marsipanbiter, nøtter eller sjokoladebiter.