Search
Close this search box.

Bako har gjennomført og fått sitt bevis på plastløftet

Bako har gjennomført plastløftet
Å ta vare på planeten vår er ikke bare en trend – det er en nødvendighet. Vi har nå gjennomført vårt plastløfte. Vi er forpliktet til å tenke nytt om plast, redusere vårt fotavtrykk og omfavne bærekraft i alle ledd av vår virksomhet. Fra design til levering, så teller hver handling i vår innsats for å gjøre en forskjell.

Gjort betydelige forbedringer

Ved å gjennomføre plastløftet har vi satt i gang konkrete endringer som reflekterer vårt bærekraftsengasjement. Dette innebærer å redusere unødvendig plast i emballasjen, gjenbruke mer og velge resirkulerte og resirkulerbare materialer. Vi har gjennomført flere prosjekter som har resultert i gjennomføringen av plastløftet.
Plastløftet bevis 2024

Mesterbakerenes reise mot bærekraftige emballasjeløsninger

I 2023 samarbeidet vi med Mesterbakerenes PU-avdeling for å hjelpe til med deres reise mot mer bærekraftige emballasjeløsninger. Gjennom grundige faser med testing av pakkeprosesser og holdbarhet for å sikre høy kvalitet, kom vi fram til en resirkulerbar emballasjeløsning som forenkler sorteringen for forbrukere. Nå er all emballasje på brød og bakevarer fra Mesterbakeren til Rema 1000 i monomateriale og resirkulerbar. Ved å redusere plastbelegget og fjerne vinduet på posene, sparer vi omtrent 3,5 tonn plast årlig!

Les mer om caset her.

Vi har delt flere av våre suksesshistorier på LinkedIn, hvor vi viser frem hvordan disse endringene har blitt implementert. Disse tiltakene er ikke bare bra for miljøet, men også for våre kunders merkevare – det er en vinn-vinn-situasjon.

Ler mer om plastløftet her: Gi ditt plastløfte – Grønt Punkt Norge (grontpunkt.no)

Du er vel ikke ferdig?

Les flere artikler

Scroll to Top