Criollo: «Den beste økologiske havremelken vi har testet»

Criollo, den plantebaserte sjokoladebaren i Tollbugata, har blitt et kjært sted for mange i Drammen siden åpningen i 2018. Med en beliggenhet nær togstasjonen og en dedikasjon til kvalitet og plantebasert mat, har de skapt en varm og innbydende kafe. Da det dukket opp en e-post i Bakos innboks om at Naturli’ Oat Barista var «den beste økologiske havremelken vi har testet og smakt» måtte vi ta turen bort og ta en prat med Gründeren Odd-Arild Ringen og daglig leder Barbora Kalosova.

På jakt etter en økologisk hovedmelk

Å opprettholde den gode smaken mens man bytter til plantebaserte alternativer er en utfordring mange utsalg står overfor. For Criollo har overgangen til Naturli’ Oat Barista vært en del av deres forpliktelse til å tilby kvalitetsprodukter uten å kompromisse på smak eller viktige egenskaper. Med et gullsertifisert Debiomerke har de satt en høy standard for seg selv.

-Vi har ikke gjort det enkelt for oss selv når alt vi lager skal være helt plantebasert. I tillegg harvi Debiomerket i gull, som betyr minst 90% økologiske råvarer i alt vi lager. Da må vi jo ha en økologisk hovedmelk som standard, og det har vært vanskelig for oss finne, fram til nå.

Å finne den rette havremelken har vært en reise

Å finne den rette havremelken har vært en reise, vi har testet vannete og tynne varianter som ikke møtte kravene til kafeen. Det er ikke bare smaken som teller, men også skumbarheten.

Barbora er glad for at de endelig har funnet en plantemelk som fungerer godt til deres drikker og passer inn i deres konsept. Naturli’ Oat Barista er ikke for søt, den er økologisk, uten tilsatt sukker og er lett å steame, noe som gjør den ideell for deres bruk.

Odd-Arilds personlige tilnærming til et rent kosthold reflekterer også Criollos filosofi om kvalitet, god smak og renhet i deres produkter

– Vi er veldig opptatt av smak og produserer det meste vi serverer selv. Vi skulle jo gjerne laget vår egen plantemelk fra bunn av, men det finnes grenser til hva vi har tid til, ler han.

– Ja, det er mye bedre å finne en god melk som fungerer godt til drikkene våre og møter våre strenge krav, legger Barbora til.

Kundene er de viktigste ambassadørene

Barboras entusiasme over kundenes positive tilbakemeldinger viser hvor mye det betyr for kafeen når kundene er fornøyde. Hun understreker viktigheten av stamkunder og deres rolle som ambassadører.

Kundene som kommer hit, er så hyggelige! De heier virkelig på oss og drar med seg nye kunder inn. De blir ekte ambassadører! Jeg elsker produktene vi selger, miljøet her er veldig bra og det er kjempehyggelig å gå på jobb.

Ser lyst på fremtiden

Med planer om fornyelse og utvidelse i takt med byggets renovering, ser de to lyst på fremtiden.  De gleder seg til å fortsette å være med på å forme Drammens kafemiljø og bidra til byens sjarm.

Naturli' Organic Oat Barista

Er du på utkikk etter vite mer om Naturli' Havremelk eller vårt Naturli'-sortiment? Ta gjerne kontakt med Anders Nummedal for en uforpliktende prat.

Anders Nummedal

Scroll to Top