Brød med grønn spelt
Brød bakt med IREKS Grønn spelt brødmiks gir en unik lettrøkt smak og aroma. Brødet får en saftig krumme med lang holdbarhet.

porsjoner28
Ingredienser
- 5 000 g REGAL Siktet speltmel
- 5 000 g IREKS Green spelt
- 200 g Rapsolje
- 200 g Salt
- 200 g IDUN Fersk gjær original blå
- 6 500 g Vann
Fremgangsmåte
- Deigtemperatur: 26 ºC Eltetid: 7+4 minutter Hviletid: 30 minutter Rasketid: 60 minutter eller rett på kjøl. Steketemperatur: 200-230 ºC med litt damp Steketid: 30-35 minutter, med åpen tekket de siste 10 minuttene. Skyves ved: 180 ºC
- Vei deigen opp i emner av ca. 600 g og slå opp til avlange brød. Dypp brødene i IREKS Green spelt topping og legg på brett til rasking i ca. 60 minutter eller hev på kjøl.
- Snitt brødene og stek de med litt steam i 30-35 minutter ved 200-230 ºC.