Go Back
+ servings

Brød med grønn spelt

Brød bakt med IREKS Grønn spelt brødmiks gir en unik lettrøkt smak og aroma. Brødet får en saftig krumme med lang holdbarhet.
porsjoner28

Ingredienser

  • 5 000 g REGAL Siktet speltmel
  • 5 000 g IREKS Green spelt
  • 200 g Rapsolje
  • 200 g Salt
  • 200 g IDUN Fersk gjær original blå
  • 6 500 g Vann

Fremgangsmåte

  • Deigtemperatur: 26 ºC
    Eltetid: 7+4 minutter
    Hviletid: 30 minutter
    Rasketid: 60 minutter eller rett på kjøl.
    Steketemperatur: 200-230 ºC med litt damp
    Steketid: 30-35 minutter, med åpen tekket de siste 10 minuttene.
    Skyves ved: 180 ºC
  • Vei deigen opp i emner av ca. 600 g og slå opp til avlange brød. Dypp brødene i IREKS Green spelt topping og legg på brett til rasking i ca. 60 minutter eller hev på kjøl.
  • Snitt brødene og stek de med litt steam i 30-35 minutter ved 200-230 ºC.
Skriv ut oppskriften