Brød bakt med IREKS Grønn spelt brødmiks gir en unik lettrøkt smak og aroma. Brødet får en saftig krumme med lang holdbarhet.
porsjoner28
Ingredienser
5 000gREGAL Siktet speltmel
5 000gIREKS Green spelt
200gRapsolje
200 gSalt
200gIDUN Fersk gjær original blå
6 500gVann
Fremgangsmåte
Deigtemperatur: 26 ºCEltetid: 7+4 minutterHviletid: 30 minutterRasketid: 60 minutter eller rett på kjøl.Steketemperatur: 200-230 ºC med litt dampSteketid: 30-35 minutter, med åpen tekket de siste 10 minuttene.Skyves ved: 180 ºC
Vei deigen opp i emner av ca. 600 g og slå opp til avlange brød. Dypp brødene i IREKS Green spelt topping og legg på brett til rasking i ca. 60 minutter eller hev på kjøl.
Snitt brødene og stek de med litt steam i 30-35 minutter ved 200-230 ºC.