Mango- og vaniljeterte
Denne herlige terten er laget av mørdeig, vanilje supreme og mangokompott. En smakfull delikatesse å nyte!

Ingredienser
Mørdeig
Vanilje Supreme
- 195 g Melk
- 60 g Eggeplommer
- 150 g Sukker
- 63 g Gelatinmasse
- 795 g TINE Kremfløte
- 9 g Pasta Moroni ekte vanilje
Mango kompott
- 500 g Mangobiter
- 100 g pasjonspuré
- 120 g Sukker
- 4 g Pasta Moroni ekte vanilje
Ved montering dag 2
Fremgangsmåte
Dag 1
- Mørdeig: Bland margarin, melis og mandelmel sammen. Tilsett mel, salt og til slutt egg. Blandes til den er helt klumpfri.
- Mangokompott. Kok opp alle ingrediensene til kompott. Kokes på svak varme i ca. 20 minutter
- Vanilje supreme: Varm opp melk, eggeplommer, sukker til 83°c, tilsett gelatinmasse og morini pasta vanilje. Vend inn pisket fløte rundt 30°c. Fyll i silikonformen og frys.
Dag 2
- Kjevle ned mørdeig til 2,7mm og sett i formen. Stekes på 170°c i cirka 15 minutter. La det avkjøles.
- Fyll bunn av terte med cirka 10 gr av mango/pasjons kranfils, deretter fyll med mangokompott til kanten av terten.
- Sett en sjokoladeskive på toppen, og ta til slutt ut vanilje supreme fra formen, glasere med en gang med Miruar neutral og sett på sjokolade skive, pynt etter ønske.