Denne herlige terten er laget av mørdeig, vanilje supreme og mangokompott. En smakfull delikatesse å nyte!
Ingredienser
Mørdeig
625gButter Pastry SG 40%Margarin
380gMelis
120gMandelmel
1000gHvetemel
10gSalt
225gEgg
Vanilje Supreme
195gMelk
60gEggeplommer
150gSukker
63gGelatinmasse
795g TINE Kremfløte
9gPasta Moroni ekte vanilje
Mango kompott
500gMangobiter
100gpasjonspuré
120gSukker
4gPasta Moroni ekte vanilje
Ved montering dag 2
Kranfil’s pasjon/mango crunchy
Miruar neutral glasur blank
Fremgangsmåte
Dag 1
Mørdeig: Bland margarin, melis og mandelmel sammen. Tilsett mel, salt og til slutt egg. Blandes til den er helt klumpfri.
Mangokompott. Kok opp alle ingrediensene til kompott. Kokes på svak varme i ca. 20 minutter
Vanilje supreme: Varm opp melk, eggeplommer, sukker til 83°c, tilsett gelatinmasse og morini pasta vanilje. Vend inn pisket fløte rundt 30°c. Fyll i silikonformen og frys.
Dag 2
Kjevle ned mørdeig til 2,7mm og sett i formen. Stekes på 170°c i cirka 15 minutter. La det avkjøles.
Fyll bunn av terte med cirka 10 gr av mango/pasjons kranfils, deretter fyll med mangokompott til kanten av terten.
Sett en sjokoladeskive på toppen, og ta til slutt ut vanilje supreme fra formen, glasere med en gang med Miruar neutral og sett på sjokolade skive, pynt etter ønske.