Sjokoladeputer
Fløyelsmyke dessertkaker med en himmelsk smak av sjokolade!
porsjoner7
Ingredienser
BROWNIEBUNN
- 1000 g TEGRAL Brownie
- 220 g Vann
- 40 g IDUN Glykosesirup
NOUGATKREM
- 300 g H-melk
- 300 g Kremfløte
- 120 g Fryste eggeplommer m/sukker
- 60 g Sukker
- 700 g LUBECA Hasselnøtt praliner
MELKESJOKOLADEMOUSSÉ
- 375 G H-melk
- 375 g Kremfløte
- 150 g Fryste eggeplommer m/sukker
- 75 g Sukker
- 1350 g Pisket kremfløte
- 1650 g LUBECA Covertyre Timmendorf 42% melk
Fremgangsmåte
- BROWNIEBUNN Bland sammen alle ingredienser i ca. 2-3 minutter på middels hastighet.
- NOUGATKREM Varm opp melk, fløte, sukker og eggeplommer til 82 °C. Hell over nougatkremen og bland sammen med en stavmikser.
- MELKESJOKOLADEMOUSSÉ Varm opp melk, fløte, eggeplommer og sukker til 85 °C. Ha i sjokoladen og bland sammen med en stavmikser til en glatt og fin ganache. Bland deretter pisket fløte med ganachen til blandingen er 45 °C. Ha fyllet over i en Ø18 cm ring.
- FREMGANGSMÅTE: Lag browniesbunnen av avkjøl og stans ut Ø16 cm ringer av bunnen.
Smelt melt litt Kranfil`s Sjokolade Crunchy (art. nr. 16307) og spray ett tyn lag over browniesbunnene og sett på frys. Lag nougatkremen og hell over cirka 200 g på browniesbunnene, og sett på frys igjen. Lag sjokolademoussén. Ha de runde browniesbunnene over i Ø18 cm ringer, hell over sjokolademousse og sett på frys. Varm opp Ladyfruit Glassage Noir (art. nr. 41078) til 45°C og ha over de frosne kakene. Pynt til slutt etter eget ønske.