Go Back
+ servings

Sjokoladeputer

Fløyelsmyke dessertkaker med en himmelsk smak av sjokolade!
porsjoner7

Ingredienser

BROWNIEBUNN

  • 1000 g TEGRAL Brownie
  • 220 g Vann
  • 40 g IDUN Glykosesirup

NOUGATKREM

  • 300 g H-melk
  • 300 g Kremfløte
  • 120 g Fryste eggeplommer m/sukker
  • 60 g Sukker
  • 700 g LUBECA Hasselnøtt praliner

MELKESJOKOLADEMOUSSÉ

  • 375 G H-melk
  • 375 g Kremfløte
  • 150 g Fryste eggeplommer m/sukker
  • 75 g Sukker
  • 1350 g Pisket kremfløte
  • 1650 g LUBECA Covertyre Timmendorf 42% melk

Fremgangsmåte

  • BROWNIEBUNN
    Bland sammen alle ingredienser i ca. 2-3 minutter på middels hastighet.
  • NOUGATKREM
    Varm opp melk, fløte, sukker og eggeplommer til 82 °C. Hell over nougatkremen og bland sammen med en stavmikser.
  • MELKESJOKOLADEMOUSSÉ
    Varm opp melk, fløte, eggeplommer og sukker til 85 °C.
    Ha i sjokoladen og bland sammen med en stavmikser til en glatt og fin ganache. Bland deretter pisket fløte med ganachen til blandingen er 45 °C.
    Ha fyllet over i en Ø18 cm ring.
  • FREMGANGSMÅTE:
    Lag browniesbunnen av avkjøl og stans ut Ø16 cm ringer av bunnen.
    Smelt melt litt Kranfil`s Sjokolade Crunchy (art. nr. 16307) og spray ett tyn lag over browniesbunnene og sett på frys.
    Lag nougatkremen og hell over cirka 200 g på browniesbunnene, og sett på frys igjen.
    Lag sjokolademoussén.
    Ha de runde browniesbunnene over i Ø18 cm ringer, hell over sjokolademousse og sett på frys.
    Varm opp Ladyfruit Glassage Noir (art. nr. 41078) til 45°C og ha over de frosne kakene. Pynt til slutt etter eget ønske.
Skriv ut oppskriften