Derfor feirer vi fastelavn
Saftige fastelavnsboller er noe vi alle er kjent med, men hvorfor feirer vi egentlig denne dagen? Fastelavn kom med kristendommen i Norge i år 1020 og markerer starten på den 40 dagers lange fasten fra askoeonsdag til påskeaften. Søndager var unntaket. Fastedagene var til minne om Jesus 40 dager faste i ørkenen.
Markeringen varte i tre dager; fastelavnssøndag, blåmandag (eller fastelavnsmandag) og fetetirsdag. Sistnevnte er dagen før fastetiden startet for alvor. Det var vanlig å gå inn i fastetiden god og mett. Fastelavn ble derfor gjerne avsluttet med mat som inneholdt sukker, egg, melk, hvetemel og øl som var svært kostbare matkilder før i tiden.
Om dagens fastelavnsboller har røtter tilbake til fastedagene er usikkert, men boller med krem på fastelavnssøndag har vært vanlig i Norge siden forrige århundre, og vi nyter fortsatt disse bollene i dag.

Våre kunder er fagbakere
Fagbakere har helt andre krav til hvetebakst enn forbrukere. En av grunnene til det, er at bakeren produserer hvetebaksten om natten, slik at den er klar til levering i bakerier, butikker og kaféer. Derfor er det viktig at hvetebaksten holder seg fin og fersk helt frem til kjøpetidspunktet. Ingen vil vel spise tørre boller? Vår soleklare anbefaling til fagbaker er å tilsette Idun Fersk hvetebakst all-round for det aller beste resultatet. Og selvfølgelig rød gjær!

IDUN Fersk hvetebakst all-round
Vi kan ikke skrive om boller uten å nevne dette fantastiske ferskholdningsmiddelet for all slags hvetebakst, tilpasset større bakerier og industri. Dette gir et saftigere resultat og forsinker uttørring av baksten helt frem til den skal nytes. Det er nettopp dette produktet som er hemmeligheten bak våre gode boller!
Storhusholdning eller bakeri?
Hva som er en god oppskrift på boller, kommer an på hvem du spør. Det finnes hundrevis av forskjellige oppskrifter å velge blant. Noen liker bollene best veldig søte, mens andre ikke. Enkelte vil også ha boller med en tydelig smak av kardemomme. Skal bollene være luftige og lette, eller skal de være tunge? Det er ikke godt å si hva som er verdens beste boller, da man skal tilfredsstille så mange ønsker.
Vi har oppskrifter som gavner både storhusholdning og større bakerier. Vi gir to forskjellige bolleoppskrifter alt ettersom mengden boller som skal bakes. Her finner du oppskriftene og inspirasjonen, som garantert vil falle i smak!
Kremer og toppinger
Her er det bare å skru på kreativiteten og teste ulike smakskombinasjoner! Boller med melis drysset over er jo klassikeren. Men, hva med å toppe bollene med smeltet sjokolade, flambert marsipan, pistasjpulver, revet sjokolade eller fondant?
Flambert marsipanlokk!
Kron bollen med et lekkert flambert marsipanlokk. Her har vi brukt Lubeca Marsipan Supreme 52%
Art.nr.: 15029 | EPD 6058960

Ikke tid eller mulighet til å bake fra bunnen av?
En donut eller en croissant kan også bli en smakfull fastelavnsbolle!
Donut Naturell PF 60 g, kartong 40 stk
Art.nr.: 500282 | EPD: 5793146
Donut Naturell 45 g, kartong 48 stk
Art.nr.: 500446 | EPD: 6425557
Croissant diamant med smør 75 g, kartong 64 stk
Art.nr.: 500435 | EPD: 6381727


