Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Urkornbrød
Urkorn er en samlebetegnelse på gamle kornarter blant annet enkorn, emmer og spelt. Brødmiksen i dette brødet inneholder emmer og enkorn. Brødet er 100 % grovt uten hele korn, slik at det passer godt å nytes av både store og små i familien.
Ingredienser
5000
g
VITASON Steinmalt urkornmiks
250
g
ID Rugsur 60i
150
g
IDUN Fersk gjær original
3350
g
Vann
Fremgangsmåte
Deigtemperatur: 26 ºC
Eltetid: 8+3 minutter
Hviletid: 45 minutter
Rasketid: 60 minutter
Rasketemperatur: 32 ºC
Fuktighet: 75 % RH
Dampetid: 30 sekunder
Steketemperatur: 190 ºC
Steketid: 35 minutter
Skyves ved: 240 ºC
Skriv ut oppskriften