Go Back

Urkornbrød

Urkorn er en samlebetegnelse på gamle kornarter blant annet enkorn, emmer og spelt. Brødmiksen i dette brødet inneholder emmer og enkorn. Brødet er 100 % grovt uten hele korn, slik at det passer godt å nytes av både store og små i familien.

Ingredienser

  • 5000 g VITASON Steinmalt urkornmiks
  • 250 g ID Rugsur 60i
  • 150 g IDUN Fersk gjær original
  • 3350 g Vann

Fremgangsmåte

  • Deigtemperatur: 26 ºC
    Eltetid: 8+3 minutter
    Hviletid: 45 minutter
    Rasketid: 60 minutter
    Rasketemperatur: 32 ºC
    Fuktighet: 75 % RH
    Dampetid: 30 sekunder
    Steketemperatur: 190 ºC
    Steketid: 35 minutter
    Skyves ved: 240 ºC
Skriv ut oppskriften