Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Maikake med fromasj
Med en knasende kjeksbunn som danner grunnlaget, er denne kaken laget med kjærlighet og omtanke for å skape en harmonisk balanse av smaker.
Ingredienser
KJEKSBUNN
246
g
Bixit Kjeksbrudd
74
g
IDUN Røremargarin
OSTEKAKE
500
g
Kremost naturell
170
g
Egg ferske XL
107
g
Sukker
30
g
Puré Sitron
5
g
Pasta Morini ekte vanije
BLÅBÆRCOULI
250
g
Blåbær Singelfryste
30
g
Sukker
SKOGSBÆR FROMASJ
250
g
Puré Skogsbær
180
g
Fromasjpulver Nøytral
615
g
Fløte
SKOGSBÆR GLASUR
100
g
Puré Skogsbær
150
g
Harmony Classic
500
g
Miruar nøytral glasur blank
Fremgangsmåte
KJEKSBUNN
Smelt margarinen og bland sammen kjeksen.
Lag en skive med 80 g av denne blandingen i en ring på 14 cm i diameter og sett til side.
OSTEKAKE
Miks alle ingrediensene sammen med stavmikser.
Hell 200 g av massen i silikonformer (Ø14cm) og stek de ved 110 °C i 11 minutter. Sett formene på frys.
BLÅBÆRCOULIS
Småkok bær og sukker i ca. 10-15 minutter og avkjøl blandingen.
SKOGSBÆRFROMASJ
Bland alle ingredienser sammen og pisk sammen til en fromasjkonsistens.
SKOGSBÆR GLASUR
Varm opp skogsbærpuré og Harmony Classic til 50 °C og miks sammen med en stavmikser.
Tilsett Miruar Nøytral glasur blank og miks videre. Glasuren er klar til bruk når den er ved 35 °C.
MONTERING
Legg de frosne ostekakene i formene over kjeksbunnene og tilsett ca. 70 gram blåbærcoulis på toppen av ostekakene. Sett på frys igjen.
Sett de monterte ostekakene i kakeringer på 16cm i diameter og fordel skogsbærfromasjen over kakene og sett på frys.
Hell den varme (35 °C) skogsbærglasuren over de frosne kakene etter eget ønske.
Skriv ut oppskriften