Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Maikake med fromasj
Med en knasende kjeksbunn som danner grunnlaget, er denne kaken laget med kjærlighet og omtanke for å skape en harmonisk balanse av smaker.
Ingredienser
Kjeksbunn
246
g
Bixit Kjeksbrudd
74
g
IDUN Røremargarin
Ostekake
500
g
kremost naturell
170
g
egg ferske XL
107
g
sukker
30
g
Puré Sitron
5
g
Pasta Morini ekte vanije
Blåbærcouli
250
g
blåbær singelfryste
30
g
sukker
Skogsbærfromasj
250
g
puré skogsbær
180
g
fromasjpulver nøytral
615
g
fløte
Skogsbærglasur
100
g
puré skogsbær
150
g
harmony classic
500
g
miruar nøytral glasur blank
Fremgangsmåte
Kjeksbunn
Smelt margarinen og bland sammen kjeksen.
Lag en skive med 80 g av denne blandingen i en ring på 14 cm i diameter og sett til side.
Ostekake
Miks alle ingrediensene sammen med stavmikser.
Hell 200 g av massen i silikonformer (Ø14cm) og stek de ved 110 °C i 11 minutter. Sett formene på frys.
Blåbærcoulis
Småkok bær og sukker i ca. 10-15 minutter og avkjøl blandingen.
Skogsbærformasj
Bland alle ingredienser sammen og pisk sammen til en fromasjkonsistens.
Skogsbærglasur
Varm opp skogsbærpuré og Harmony Classic til 50 °C og miks sammen med en stavmikser.
Tilsett Miruar Nøytral glasur blank og miks videre. Glasuren er klar til bruk når den er ved 35 °C.
Montering
Legg de frosne ostekakene i formene over kjeksbunnene og tilsett ca. 70 gram blåbærcoulis på toppen av ostekakene. Sett på frys igjen.
Sett de monterte ostekakene i kakeringer på 16cm i diameter og fordel skogsbærfromasjen over kakene og sett på frys.
Hell den varme (35 °C) skogsbærglasuren over de frosne kakene etter eget ønske.
Skriv ut oppskriften