Search
Close this search box.

Halloween muffins, kaker og bakst

Barn kledd til halloween.
Det er blitt høst og snart tid for feiring av halloween 31. oktober. Vær med på feiringen og lag spøkfulle kaker og bakst!

Hvorfor feirer vi halloween?

Halloween er populært blant barn, da de har som tradisjon å kle se ut som bla. vampyrer, skjeletter, spøkelser og går fra dør til dør for å skremme til seg godterier og småkaker.

Tradisjonen med halloween har vi hatt siden 2000-tallet og er noe mislikt av de voksne, men elsket av barna. Når det er sagt, holdes det også halloweenfester blant ungdom og voksne. Hos de blir det gjerne større selskap med halloween som tema, hvor det pyntes med gresskar ute og inne, lages kaker, boller og muffins pyntet til fest!

Allehelgensdag er i Norge lagt til første søndag i november. I den katolske kirken er allehelgensdag lagt til 1. november. Allehelgensaften feires derfor i katolske områder 31. oktober, noe som innebærer at den norske allehelgensaften ikke nødvendigvis faller på samme dag som halloween. Allehelgensdag er en kristen høytid hvor det avholdes en helgemesse til minne om martyrer, helgener og avdøde.

Denne aftenen er opprinnelig en keltisk høsttakkefest kalt samhain. I senere tid har denne feiringen slik vi kjenner den, utviklet seg til å bli en ikke-religiøs markering som vi i dag kjenner til som halloween.

Ordet halloween stammer fra det engelske All Hallows Eve(All) Hallows Eve eller All Saints Eve, det vil si «alle helliges kveld».

Ingredienser og mikser for halloween muffins

Muffins er populært å lage til merkedager. Kanskje ikke så rart siden muffins er enkelt å lage med forskjellige smaker og kan pyntes opp til de aller fleste anledninger.

Vi har alle ingredienser for å lage alle slags muffins helt fra bunnen av. Det er bare å velge å vrake blant ingredienser. Ønsker du det derimot litt enklere, har vi et knippe utvalg av ferdigblandet muffinsmikser som forkorter prosessen en hel del.

Muffinsmikser

Muffinsmiks i muffinsformer.
Tinet muffins til halloween

Fryste muffins

Av flere grunner har ikke alle mulighet til å bake muffins fra bunnen av. Heldigvis finnes det gode alternativer. Ved siden av ferdig blandede muffinsmikser kan vi tilby fantastisk gode fryste muffins. Disse skal kun tines innen de pyntes til fest.

Fryste muffins:

Marengs bein

Marengsbein eller små spøkelser er både artig, rimelig og lettvint å lage. Alle barn liker marengs og det er ekstra gøy å få de i morsomme fasonger som bein eller spøkelser. Dessuten  er marengs fri for gluten og inneholder ikke melk.

Marengs bein til halloween på et fat.
Donuts pyntet til Halloween.

Spøkefulle donuts

Donuts er blitt populært blant store og små. Disse herlighetene kan pyntes opp til enhver anledning og ha forskjellige smaker på glasur og pynt.

Selvsagt kan man bake donuts fra bunnen av, men det er også mulig å bruke en ferdig blandet en donutmiks for å spare litt tid. Har man ingen mulighet til å bake selv, kan løsningen være å bruke fryste donuts som kun skal tines innen dekorering. 

Frokostbrød til halloween

Vil du som eier et håndtverksbakeri gjøre noe ekstra for å markere dagen, vil disse brødene sent bli glemt av dine kunder. Barna vil dessuten fryde seg ekstra over frokosten og glede seg stort over akkurat denne dagen!

Flere inspirerende oppskrifter vil du som kunde av oss finne i BakeIt under Idun Kundeportal

Brød dekorer til halloween.
Halloween kaker dekorert som gresskar.

Spøkfulle kaker

Det blir ingen fest uten kaker!

Mange holder en halloweenfest for de yngste hvor det pyntes opp med gresskar, edderkopper, skjeletter i hvert et hushjørne.

Se også: Slik skjærer du ut gresskar til halloween

Kaker og gjærbakst med gjeldende tema er til stor glede for barna. Men nå er det slik at foreldere ofte har liten tid og lyst til å bake selv, så et lite besøk til bakeren er et høyt ønske blant de voksne. Da er det kjekt å ha noe å velge mellom.

Skremmende god halloweenkake

Ønsker du å imponere med den ultimate halloweenkaken, kan du lage denne flotte kaken. Vår egen konditor Julien Sué elsker å lage temakaker og denne er vi sikre på å bli en vinner i kakedisken. Er den ikke flott?

Vil du ha oppskriften?
Oppskrift på halloweenkake

Halloween kake med kakepynt.
Du er vel ikke ferdig?

Les flere artikler

Scroll to Top