Search
Close this search box.

Proteinbrød i hverdagskosten

Dame-leser-innholdsfortegnelse-pa-proteinbrod
Det dukker stadig opp nye trender innen mat og ernæring. Brød har vært i ilden flere ganger gjennom tidene. Kan brød være en kilde til proteiner?

Proteinbrød eller vanlig brød?

Det å holde seg i form er blitt en trend og det er ingenting galt i det – tvert om! I kjølevannet av forskjellige former for trening, økes bevisstheten for et bedre og mer næringsrikt kosthold. Her starter jakten på gode alternativer i det daglige kostholdet; jakten på smakfulle matvarer med mindre mindre fett og karbohydrater man kan kose seg med, uten å tenke like mye på kaloriinntaket.

Lavkarbobrød eller steinalderbrød, har i lengre tid vært ettertraktede brød for de som er opptatt av å spise mindre karbohydrater i forbindelse med vekttap eller for de som ikke skal spise mye hvetemel av en eller annen grunn. Vet du hva? Det er mest sannsynlig enklere å finne oppskrifter på lavkarbobrød på nettet, fremfor å finne et utvalg av slike brød i brødhylla i de lokale dagligvarebutikkene eller i de lokale bakeriene.

Mat med mer proteiner

I senere tid har det dukket opp nye behov; brød med mindre karbohydrater som i tillegg er rik på proteiner!

Både unge og eldre er blitt flinkere til å trene på treningssentre eller ute i skog og mark. Vi ønsker alle å bli sunnere og sterkere. Et mer gjennomtenkt kosthold bidrar til at vi når målene. Dessuten vil et mer balansert og næringsrikt kosthold i forbindelse med trening, gjøre at man yter mer under treningen og at vi føler oss generelt sett i bedre form.

I følge Opplysningskontoret for brød og korn, er grovt brød er en god kilde til verdifulle næringsstoffer. Fullkorn reduserer blant annet risikoen for hjerte- og karsykdommer, diabetes og enkelte krefttyper. Grovt brød er en god kilde til nødvendige næringsstoffer som karbohydrater, kostfiber, proteiner, vitaminer og mineraler.

Proteiner brytes kontinuerlig ned og kan ikke lagres i kroppen. Derfor er jevn tilførsel dessuten viktig. Animalske produkter som fisk, kjøtt, melk og egg er spesielt gode kilder til proteiner av høy kvalitet. Belgvekster som erter og bønner er også gode proteinkilder. Men, proteinbrød kan også være en kilde til inntak av proteiner.

Les også: Fakta om protein

Proteinbrød med færre karbohydrater

Det er i dag en kjempestor etterspørsel blant forbrukere på brød med mer innhold av proteiner. Dette skyldes nok en gang at vi trener mer og ønsker samtidig å spise mat som gir treningen bedre effekt. Dessuten spiser mange et mer vegansk kosthold og har behov for å spise produkter som inneholder proteiner, da kilden til proteiner fra kjøtt forsvinner gjennom et vegansk kosthold.

Så er det slik, at det er vanskelig for bakeren å lage gode brød med høyt innhold av proteiner som har en god holdbarhet og samtidig en suveren smak!

Vi som er en ingrediensleverandør til bakerimarkedet i Norge, har en løsning på lur. Gjennom vårt samarbeid med en av verdens største leverandører av bakemikser, IREKS, kan vi nå tilby en brødbase med et høyt innhold av fiber og protein.

Med IREKS Proteinbrød miks er det enkelt å lage brød, rundstykker, boller, snack og knekkebrød. Brødet smaker godt, metter lengre og har et høyt innhold av proteiner og fiber. Dessuten passer brødet å spises av både små og store.

Proteinbrød i skive med pålegg.

Høyt proteininnhold

I et alminnelig kneippbrød er det omtrent 9 g protein og 44 g karbohydrater per 100 g brød. I proteinbrød med IREKS Proteinbrød miks, vil 100 gram brød inneholde hele 25,2 g proteiner og bare 13 g karbohydrater!

SE OPPSKRIFT PÅ PROTEINBRØD

Som kunde av Idun Industri, vil du finne flere inspirerende oppskrifter bakt med IREKS Proteinbrød miksen under BakeIt i Idun Kundeportal.

Du er vel ikke ferdig?

Les flere artikler

Scroll to Top