Vi er kommet for å finne ut hvordan gründerne Bengt og Eva tenkte før de startet isbaren sin, og hva de har satset på for å nå dagens nivå.
Smaken av Italia – Et "jordbærsted"
– Ideen om å drive med iskrem har alltid vært
der. Vi hadde lenge tenkt på å starte vårt eget firma, og drømte om å være selvstendige. Alle gelatoene vi har spist på ulike reiser gjorde at vi endte med å starte en isbar, sier Bengt.
– Vi ønsket å skape et sted hvor gelatoen smaker akkurat som den beste i Italia, skyter Eva inn.
– Etter å ha lett etter lokaler i to år, ble lokalet på kaia i Limhamn ledig. Det er det perfekte sted å sitte med en is ved solnedgang. En av Malmøs beste beliggenheter, med bryggene og sjøbodene. Det er idyllisk for å være i en storby, sier hun.
Mens de planla å forlate sine respektive karrierer – Bengt innen sikkerhet og service og Eva innen mote og reiseliv – jobbet de med ideer og retningslinjer for sitt nye selskap
![Eva og Bengt fra Limhamns Glassmejeri utenfor iskjosken](https://www.idun-industri.no/wp-content/uploads/sites/67/2023/04/Eva-og-Bengt-fra-Limhamns-Glassmejeri.jpg)
Mens de planla å forlate sine respektive karrierer – Bengt innen sikkerhet og service og Eva innen mote og reiseliv – jobbet de med ideer og retningslinjer for sitt nye selskap.
– Vi vil tilby god kvalitet og service, og sørge for at du føler deg sett og velkommen, sier Eva og fortsetter.
– Ambisjonen var å lage et «jordbærsted» for både smak og de andre sansene. Vi la mye tanke og omsorg i interiøret, med kunst på veggene og friske blomster i pottene. Detaljene er viktige.
– Har du noen tips?
– Du kan som sagt jobbe med for eksempel blomster, lys eller andre elementer som bidrar til å skape et vakkert miljø, som passer til din merkevare og din målgruppe. Og så er det viktig at det er rent og friskt, både i disken og i kafeen.
– Glem heller ikke eksponeringen. Det skal se appetittvekkende ut, for man spiser vanligvis med øynene først. Da er det også viktig at personalet serverer på riktig måte, sier Eva.
![Glassmejeriet interiør](https://www.idun-industri.no/wp-content/uploads/sites/67/2023/04/GlassMejeriet-86-scaled.jpg)
Lidenskap og gode råvarer
Når det gjelder selve isproduksjonen, er det Bengt som har hovedansvaret. Han sier at det første året var det vanvittig mye arbeid … og siden har det bare økt.
– Vi lager is helt fra bunnen av, og vi jobber med de beste råvarene vi kan få tak i, sier han.
– Hva er hemmeligheten til suksess med gelato-produksjon.
– Lidenskap, en god iskrembase og gode råvarer.
– Hvordan får du idéer til produktutvikling?
– Vi henter mye god inspirasjon fra reiser og messer, spesielt i Italia. Jeg anslår at Italia ligger 1-2 år foran Sverige i trender. Så hold øye med Italia for å vite hva som skjer i Sverige, sier Bengt før han skryter av samarbeidet med Bakos svenske søsterselskap:
– I tillegg får vi god hjelp av Anders, Johan og hele iskremgjengen på KåKå.
– Hvilke trender ser du nå?
– Det er stor etterspørsel etter vegansk iskrem. Til våren utvider vi sortimentet med åtte nye veganske smaker, sier Bengt.
– Ellers har vi veldig bra salg på både grab’n’go-pakkene våre, for å spise hjemme, og på smaksbrettet vårt med seks smaker til deling. De selger veldig bra, sier Eva.
![Vegansk gelato](https://www.idun-industri.no/wp-content/uploads/sites/67/2023/04/GlassMejeriet-104-1024x681.jpg)
![Take Away Gelato](https://www.idun-industri.no/wp-content/uploads/sites/67/2023/04/GlassMejeriet-1024x681.jpg)
Å skape noe eget
– Hvordan er det å drive forretning med partneren sin?
– Det er som sagt hard jobbing sju dager i uken, for oss begge. Men samtidig er det en herlig følelse å kunne skape og markere sitt eget sted og sin egen merkevare.
– Jeg kommer aldri til å glemme følelsen jeg hadde den dagen vi åpnet i 2019. Vi lurte på om noen i det hele tatt ville komme og hva de ville tenke. Gode tilbakemeldinger og fornøyde kunder gjør det absolutt verdt det, avslutter Bengt.
![Gelato i serveringsfat](https://www.idun-industri.no/wp-content/uploads/sites/67/2023/04/IMG_6307-1024x778.jpg)
6 tips fra ismakerne Eva og Bengt
- Ikke juks med ingrediensene.
- Ha sjenerøse åpningstider. Vi startet med 11-18 men måtte utvide på kveldene på grunn av etterspørselen fra lokale kunder.
- Se etter muligheter for samarbeid i nærmiljøet.
- Tenk på eksponeringen din, og skap et vakkert miljø.
- God service med hyggelige og glade ansatte.
- Lidenskap, fokus og utholdenhet. Ikke gi opp!
![Gelato i iskrembeger](https://www.idun-industri.no/wp-content/uploads/sites/67/2023/04/GlassMejeriet-155-1024x681.jpg)
Tekst: Robert Linther Foto: Charlotte Stømwall