Search
Close this search box.

Idun Rakkestad

Produsent av ingredienser og produkter for iskremindustrien, baker- og konditori industrien siden 1979.
Idun toppingflasker i fabrikken i Idun Rakkestad.

Fleksibel og lokal produsent av ingredienser i Rakkestad​

Idun Industri i Rakkestad er en del av det norske selskapet Orkla, og har siden 1979 produsert ingredienser for både bakeri – og iskremindustrien.

I dag er fabrikken en storskalaprodusent av en rekke produkter for iskremindustrien og ingredienser til baker- og konditorbransjen som syltetøy, krem og glasurer.

Innovative produkter

Teamet på Idun Rakkestad brenner for å lage innovative produkter i tett samarbeid med kunder og ønsker være din partner i produktutvikling. Produksjonen er svært fleksibel.
Toppinger fra Idun Rakkestad.

Toppingsauser

Sjokolade​

Sjokoladesauser for topping på iskrem er en spesialitetene, og sausene tilpasses etter kundens behov.

Vi produserer:

  • Hvit sjokoladesaus
  • Melkesjokoladesaus
  • Mørk sjokoladesaus
  • Nougat saus
Smakssirup​
Smakssirup kan produseres i mange varianter og er godt egent som smakstilsetning for kaffe, milkshake eller softis.
Karamell
Produksjonen har lang erfaring med karamell, både som tradisjonell karamellsaus ved brenning av sukker og en fyldigere toffeekvalitet. Bruksområder kan være topping på iskrem eller desserter og som rippel til iskrem.
Frukt og bær​

Frukt – og bærsausene er fruktige og rike på smak. De kan benyttes alt i fra topping til iskrem og som smakstilsetning i for eksempel yoghurt. Du som kunde som bestemmer bruksområdet og produktutviklerne tilpasser og produserer etter ditt behov.

Krem, glasur og overtrekk​

For bakerindustrien og storhusholdning produserer det smakfulle kremer, overtrekk og glasurer. Det kan eksempelvis være kremer til kaker eller bakefaste kremer som kan benyttes i produkter som skal stekes.

Idun Rakkestad lager også glasur og fondant, både med og uten smakstilsetning.

Syltetøy og fylninger​

Syltetøyene er av høy kvalitet og har forskjellige bruksområder som eksempelvis tradisjonelle syltetøy for kaker, rørte bær med 80% bærinnhold og bakefaste syltetøy for gjærbakst og kaker som skal stekes.

Syltetøy i produksjonen til Idun Rakkestad

Mattrygghet

Mattrygghet er like viktig for oss som for deg. Det stilles høye krav til leverandører og vi er opptatt av å produsere trygg mat.

Vårt produksjonsanlegg i Rakkestad er sertifiserte etter BRC-standarden, samt Orklas egen mattrygghetsstandard OFSS.

Kontaktpersoner

Har du spørsmål om våre produkter eller er på utkikk etter et helt spesielt produkt? Vi hjelper deg mer enn gjerne og gleder oss til å høre fra deg.

Anne Gro Myrtveit

Line Agersborg-Sandøy

Kristin Østby-Berge

Scroll to Top