Luksus hvetebakst med rosin
Ingredienser
- 5000 g Idun Søtbakst (Art.nr.: 12304 | EPD: 6538854)
- 700 g Meierismør
- 325 g Idun fersk gjær for søte deiger (Art.nr.: 80013 | EPD: 4719787)
- 22 g Grov kardemomme, spann 5 kg (Art.nr.: 42644 | EPD: 5380720)
- 180 g Idun Vebamelk, 20 kg sekk (Art.nr.: 42644 | EPD: 5380720)
- 200 g Egg fersk XL (Art.nr.: 44001)
- 700 g Rosiner (US) Idun, krt 12,5 kg (Art.nr.: 41330 | EPD: 2271203)
- 1600 g Vann
Fremgangsmåte
- Alle ingredienser (ikke rosiner) og vann blandes godt sammen til deigen slipper bollen. Tilsett rosiner på slutten av eltetiden.
- La deigen hvile 20 minutter.
- Del opp deigen i ønskede størrelser.
- Hev deigen i ca. 50 minutter.
- Stekes på 190°C i ca. 12 min (boller). Større produkter trenger lengre steketid.