Donuts i flere varianter

Donuts er nesten blitt en landeplage – alle elsker denne herligheten! Vi viser deg det gode utvalget av donuts og tilbehør, slik at du kan lage DIN signatur på herlighetene.

Donuts, ball donut og cake donut

I Norge har donuts vært en svært ettertraktet småkake de sist årene og er å se i mange bakerier, kaféer, butikker og storkiosker over hele landet.

Dunkin Donuts eller Dunkin` som kjeden nå heter, er godt etablert i mange land, men konseptet har ennå ikke blitt etablert her til lands. Det finnes faktisk en gruppe på Facebook som heter «Dunkin` Donuts til Norge» med 396 håpfulle medlemmer. Trøsten er at det i dag finnes norske etablerte utsalg med stor suksess som eksempelvis My Ugly Baby i Oslo.

Det var nederlandske innvandrer som brakte godbiten til USA tilbake til 1600-tallet. Donuts har vært populært «over there» i mange år, men har etterhvert blitt svært populær i mange land. Ikke for det at man må herme etter alt som kommer fra USA, men denne lekkerbisken er både fristende og god. Dessuten kommer den i alle mulige smaker som gjør at vi får lyst til å smake de alle sammen!

Varianter av donuts

Den varianten alle kjenner til, er den med hull i midten. Deretter finnes den som rund og heter Ball Donuts. Den siste stjernen er Cake Donut som i bunn og grunn består av en kakemiks formet som en donuts med hull i midten. Denne kan lages med et større utvalg smaker som sjokolade, vanilje, banan, lakris og mange andre smaker.

Ball donuts

Ball donut med salt karamell på toppen.

Dette er en annen variant enn den originale. Forskjellen er at disse er uten hull i midten og er rund som en hvetebolle.

Deigen er den samme og denne dekoreres på samme måte som en donut. Deigen kan lages fra bunnen av, man kan bruke en kakemiks eller kjøp de ferdige av oss!

Ball Donut naturell, 55 g  |  Art. nr: 500019

Donut

Donut og kaffe

Dette er den mest populære donutsen av dem alle. Den lages av en deig med mel, sukker, fett, vann (eller melk), egg, salt og gjær. Vanligvis ikke veldig søt i seg selv og det er derfor vanlig å dekorerer den med en smakfull glasur og noe smågodt på toppen. Dessuten blir den mer dekorativt og flott med litt farger og mer smakfull.

Donut naturell, 60 g  | Art. nr: 500282

Oppskrift på donuts

Er du baker og ønsker å bake selv, kan du selvsagt lage de helt fra bunnen av. Synes du dette tar for lang tid, er det full mulig å forenkle prosessen med en ferdig miks. IREKS Yum yum doughnut er en miks som doseres med 50 % av ingrediensene.

Pssst … er du hjemmebaker og vil lage herlighetene fra egen kjøkkenbenk, se oppskrift på donuts fra Idun Mors hjemmebakte.

Cake donuts

Cake donut med sjokolade.

Cake donuts byr på mer smaksvariasjon da disse er bakt med formkakemikser i silikonformer for å få den samme runde fine formen.

Her kan man i prinsippet bruke hvilken som helst formkakemiks, som eksempelvis, sjokolade, vanilje eller gulrot. Ønsker man å tilsette andre smaker, vil sjokladechunks, kokos, nøtter eller tørket frukt og bær være godt egnet. Man kan glace cake dougnuts men uendelige smaker og pynte de lekkert etter eget ønske.

Pynt på toppen

Hva er vel en donut uten glasur og fargerikt strøssel, kokos, sjokolade, mini marshmallows eller annet godt.

Glasuren og pynten er halve kaken, spør du oss.
Her har du en kjempestor mulighet til å variere med smak og farger. En del pynt er best egnet for den yngre målgruppen, mens annen er mer egnet for den voksne gane.

Donuts i flere varianter.

Visste du at vi har et stort utvalg av fargerikt strøssel for enhver anledning?

Glasur og krem

I tillegg til kronen på verket, er det viktig å huske på noe godt å feste kronen på. Vi har både glasur, sauser og en god ostekrem å velge mellom. Ønsker du å tilsette glasuren smak eller en farge, hjelper vi deg med dette også.

Topping til donuts

Scroll to Top