Gjærfløten kan brukes til all slags gjærbakst og ble for alvor tatt i bruk som alternativ til pressgjær eller tørrgjær på midten av 90-tallet. For miljøet er dette svært positivt og det har det alltid vært, men nå mer aktuelt enn noen gang.
Fremstillingen av flytende gjær, altså gjærfløte, er langt mindre energikrevende enn fremstillingen av annen gjær. Denne type fløte dannes når gjæringsprosessen er avsluttet i gjæringskarene og krever ingen ytterligere prosessering som pressing eller tørking.
Gjærfløte har mer enn halvparten så lavt klimaavtrykk som tørrgjær. Vil du handle klimasmart og produsere bærekraftige produkter, er flytende gjær et smart valg.
Tørrgjær, som gjennomgår begge disse prosessene, har derfor et langt høyere klimaavtrykk enn flytende gjær. Legger man til at gjærfløten enten leveres med tankbil og pumpes direkte inn i produksjonsanlegget ti bakerier, eller i returnerbare containere, blir klimaeffekten enda større da produktet ikke skaper avfall som folie, plast, papir eller kartong.